Sanyarú sorsát okolja a késelés miatt

Csak laza kapcsolat volt gyilkos és áldozata között, mégis néhány óra alatt elfogták a Baranya megyei zsaruk a pécsi G. Lászlót (23), aki beismerte a késelést. Egy beszólásért vett elégtételt – írja a Zsaru Magazin.

hirdetés

A rendőrségi forrásokból alaposan tájékoztatott lap szerint alkohol- és kábítószerfüggőnek vallotta magát kihallgatásán G. László, akit február 21-én hajnalban emberölés megalapozott gyanúja miatt pécsi albérletében fogtak el a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói.

Mint megírtuk, A. Gergőt (28) kick-boxban nyolcszoros magyar bajnokot a megalapozott gyanú szerint G. László (23) szúrta szíven egy pécsi szórakozóhely előtt, mert Gergő állítólag beszólt neki.

A lap szerint a gyanúsítottnak szüksége volt némi józanodásra – elmondása szerint február 20-án 23 órától a gyilkosságig nyolc üveg sört, hét deci bort és öt fél deci vodkát ivott –, mielőtt részletes beismerő vallomást tett. Elmondta, nagyon megbánta és sajnálja, amit tett. Agresszivitásáért a kábítószert, az alkoholt és sanyarú sorsát okolta. Ráadásul február 17-én szakított vele a barátnője, azóta bánatában ivott – állítja a Zsaru Magazin.

– Azt állította, a sértett nevét nem tudta, csak érintőlegesen ismerte egy pécsi utcai kosárlabdapályáról, ahol ő is szokott játszani. Néha váltottak pár szót. Amikor szombaton éjjel a Rákóczi úti bár előtt beszélgetők, dohányzók között meglátta ismerősét, odaköszönt a társaságnak. Megkérdezték, hová tart, mondta, hogy kajálni, és továbbment. G. László elmondása szerint ekkor úgy hallotta, hogy ismerőse utánaszólt: „A jó büdös k..va öreganyádat!” – közölte a lappal Gulyás József alezredes. – Ettől nagyon ideges lett, és visszafordult, hogy számon kérje a férfin, miért mondott ilyet. A társaság addigra már visszatért a bárba, onnan hívta ki a férfit.

A bár előtt dulakodtak, G. László homályosan úgy emlékezett, hogy a másik megütötte, ő pedig megszúrta, azt képtelen volt felidézni, hogy mikor vette elő a bicskáját. Vallomása szerint nem vette észre, hogy áldozata meghalt. Hazafelé felhívta volt barátnőjét, elmondta neki, hogy hülyeséget csinált, megszúrt valakit. Nem emlékszik rá, milyen választ kapott, arra viszont igen, hogy eltörte a kést, pengéjét egy csatornanyílásba dobta, nyelét pedig zacskóban egy bokorba rejtette. A nyomozóknak mindkét helyet megmutatta, a gyilkos eszköz a bűnjelek közé került. Elmondása szerint otthon elszívott egy marihuánás cigarettát, majd sms-t írt volt barátnőjének, arra kérve, igazoljon neki alibit, aztán lefeküdt aludni.