Sárgára festette a Tettye patakot

Csaknem 20 liter sárga festék került a Tettye patakba hétfő délután a Vince utca felső szakaszán, ami az egész patakot sárgára színezte az Ágoston térig. A festéket az egyik ott lakó tette ki a patak mellé egy lyukas szemetes zsákban. A festék teljes hosszában beszennyezte a patakot és a díszburkolatot. A környezetszennyezést lapunk fedezte fel hétfőn délután négy óra körül.

A festék tulajdonosa, L. Attila (43) saját lakásában festett, úgy gondolta, hogy a felesleges festéknek jó helye lesz a kuka mellett egy vékony szemeteszsákban. Attila éppen a helyszínen flangált, amikor arról kérdeztük, hogy mit tud a környezetszennyezésről. – Nem tudom ki lehetett, a kuka az enyém, de a festékhez semmi közöm – mondta. Amikor felfedeztük a kertjében a festékes dobozokat már mást mondott. – Én csak a kukába tettem, valaki kivehette – mondta.

Mire a rendőrök és a közterület felügyelők megérkeztek, Attila minden nyomot eltüntetett, vagyis valahova elvitte a dobozokat és az ecseteket, koszos, szemetes udvarából. A férfi gyorsan megtört a rendőröknek, még meg is mutatta festékes dobozt, amelyről kiderült, egy beltéri színes falfesték. Mivel a festék veszélyes anyagnak számít a rendőrség eljárást indított ellene. Amikor rendőrök jelenlétében arról kérdeztük, hogy először miért hazudott, csak annyit mondott:

– Miért? Hát mert be voltam szarva, hogy mi lesz, ha elkapnak – mondta.

A férfi környezetkárosításért és rongálásért is felelhet, ha gondatlanságból követte el környezetkárosítást, akkor legrosszabb esetben feljebb 2 év, a rongálásért egy év szabadságvesztést kaphat.

A BIOKOM NKft. azonnal megkezdte a patak és a kövezet helyreállítását, amelynek költségét a férfi fizetheti ki.

Hirdetés