Rengeteg rendőr lesz az utcákon az ünnepek alatt

Rendkívüli intézkedéseket vezet be a rendőrség Pécsen az ünnepek előtt, között és alatt. Sok járőr lesz az utcákon, segítik a forgalmat és felhívják a figyelmet a biztonsági intézkedésekre is.

hirdetés

Nem kell meglepődnünk, ha közvetlenül karácsony előtt, a két ünnep között vagy éppen szilveszter napján megannyi egyenruhásba botlunk Pécsen. Véletlenek nincsenek: a pécsi rendőrség kiemelten kezeli az év végi hajrát.

– Fokozott rendőri jelenlétet biztosítunk a közterületeken ebben az időszakban. Az ünnepek környékén a közrendvédelmi, közlekedésrendészeti és a bűnügyi területen is erősítünk. Pécsett elsősorban a forgalmasabb közterületeken, a nagyobb bevásárlóközpontokban, illetve azok környékén jelennek meg majd nagyobb számban a rendőrség munkatársai – mondja Molnár Katalin, a megyei rendőrség szóvivője.

rendőr, igazoltatás2

Bár pontos számot azzal kapcsolatban nem mondott, hány egyenruhás lesz egyidejűleg az utcákon például karácsony előtt, de aláhúzta: jelentősen nagyobb számban teljesítenek szolgálatot a rendőrök.

Felmerülhet a kérdés, nem okoz-e problémát a zsaruknak az ünnepek alatti munka, de Molnár Katalin megnyugtatott bennünket.

Ilyenkor – főleg karácsony idején – azokat küldik az utcára, akiknek nincsen családjuk, fiatalok, de a rendőri vezetők a lehetőségekhez képest megpróbálnak az egyéni kéréseknek is eleget tenni, úgy, hogy az állomány tagjai közel egyenlő mértékben vegyék ki részüket az ünnepek alatti túlszolgálatból.
S, hogy mire készülnek?

A szóvivő szerint az ünnepek előtti bevásárlás idején jellemzően a bevásárlóközpontok és áruházak környékén a torlódásokat próbálják enyhíteni, s nem árt bevésni: ha működik a lámpa, mégis van forgalomirányító rendőr, akkor az ő jelzéseit kell követniük az autósoknak.

De a karácsonyi bevásárlás időszakában ugrásszerűen megnő a lopások száma is.

A rendőrök, bár sok helyen kint lesznek, az ellen nem tudnak védekezni, ha mi vagyunk könnyelműek.
– A zseblopások és gépkocsi-feltörések megelőzése céljából senki ne tartson magánál nagyobb mennyiségű készpénzt, amit maguknál tartanak, több helyre rakják el és azt se feledjék, hogy a gépjármű nem értékmegőrző. Amennyiben mégis hagynak benne értéket, azt a csomagtartóba tegyék és feltétlenül győződjenek meg arról, hogy a kocsi zárva van – int óva mindenkit a szóvivő.

  • Kiemelt hozzászóló!

    Nem lesznek sem többen, sem többet (a létszám adott, a szolgálati időt szabályok határozzák meg). Propaganda duma az egész! (mint az egész politikai sikersztori) Hazugság!

  • Segiteni

    Nem vagyok rossz indulatú, de!!!! Kapnak érte pénzt vagy a családjuk helyett vàlasztják a karácsonyi razziát? Mert ha igen, akkor megint elhibázott egy cím :)))