Segíthetünk a Pécsi Állatkert lakóinak!

Rendhagyó, jótékonysági véradást tartanak november 26-án és 27-én a Pécsi Állatkertben. A véradók a hétvégén féláron nézhetik meg a zoo állatait! A megváltott belépőkből és a helyszínen kötött örökbefogadásokból és adományokból befolyt összeget állatgyógyászati műszerek vásárlására fordítja az állatkert.

hirdetés

Advent első hétvégéjén, november 26-án és 27-én jótékonysági véradó-programmal várja a látogatókat a Pécsi Állatkert 10-től 14 óráig. Az állatkert nem épp megszokott helyszín egy véradáshoz, ugyanakkor a rendhagyó – a Baranya Megyei Vöröskereszttel és a Pécsi Vérellátó Központtal közösen szervezett – akció nemes célt szolgál, hiszen a véradási hétvégén megvásárolt belépők árát a zoo állatgyógyászati diagnosztikai műszerek beszerzésére fordítja. Fontos tudni, hogy mindazok, akik vért adnak advent első hétvégéjén, fél áron léphetnek be az állatkertbe!

A legdicsőségesebb vadaknak segíthetünk
A legdicsőségesebb vadaknak segíthetünk

A programon az állatkert látogatóinak a véradás mellett lehetőségük lesz képletesen örökbe fogadni kedvenc állataikat is, az ebből befolyó összeget pedig a zoo szintén az állatgyógyászati gépekre költi.

Siptár Dávid, a Pécsi Állatkert igazgatója lapunknak elmondta, hogy jelenleg a legfontosabb számukra egy ultrahang készülék megvásárlása lenne. Ha ugyanis be tudnának szerezni egy ilyen gépet, azzal lehetőségük lenne az állatokat helyben, az állatkertben megvizsgálni és megfigyelni egészségügyi állapotukat, nem kellene őket ezért különböző kockázatoknak kitéve utaztatni. Hozzátette, hogy hosszú távú céljuk az, hogy az állatkertben egy korszerűen felszerelt vizsgálót is kialakíthassanak.

Az állatkerti véradással is életeket menthetünk
Az állatkerti véradással is életeket menthetünk

A véradáson gyűjtött vérrel pedig természetesen a betegeket segítik. A vér a Pécsi Vérellátó Központhoz kerül, ahol 3 féle vérkészítményt állítanak elő belőle (vörösvérsejt-koncentrátum, vérlemezke-koncentrátum, friss fagyasztott plazma), melyek segítségével a gyógyítás során célzottan pótolhatók a hiányzó véralkotórészek. Érdemes tehát ellátogatni az állatkertbe, hiszen így nem csak a zoo lakóin, hanem embertársainkon is segíthetünk!