Segíts és evezz Pécs belvárosában!

Ötszáz és ezer méter hosszan evezhetnek szombaton Pécs belvárosában a bevállalósak. A száraz vízi edzéssel, ami egyébként egy kis verseny is, adományokat gyűjtenek rászoruló gyermekek táboroztatására.

hirdetés

Nem mindennapi adományozásra hívják a pécsieket. Evezéssel lehet támogatni a gyárvárosi gyerekek táboroztatását. Azok ugyanis, akik kipróbálják az evezőpadot és beneveznek a versenyre, hozzájárulnak a kicsik nyaralásához.

– A pécsi Testakadémia is csatlakozott az alapítványunkhoz, onnan kapjuk az evezőpadokat. Ezáltal több sportolót is meg tudunk majd mozgatni és ösztönözni az adományozásra – mondja Tasnádi Zsófia. A szervező Élmény Tár Tanoda vezetője hozzátette: összesen 25 gyermek hatnapos üdültetését szeretnék finanszírozni, ami 450 ezer forintba kerül.

Evezz értük!
Evezz értük!

A gyerekek egy része nevelőszülőknél él, de sokan hátrányos helyzetű családokból jelentkeznek a táborba. Így nem tehetik meg, hogy egy gyermek teljes táboroztatását fedezzék, ami egyébként 29 000 forintba kerül mindennel együtt.

– Öt éve szervezünk rászoruló gyerekeknek nyári táboroztatást, az utóbbi két évben már sikerült Balatonra is elvinni őket, hála az adományozóknak – mondja Tasnádi Zsófia. A tanoda vezetője bízik abban, hogy idén különböző programokkal is tudják színesíteni a gyerekek nyaralását, hiszen sokan közülük még egyáltalán nem látták a Magyar Tengert.

Az evezésre a támogatókat szombaton 10 és 18 óra között várják a Nappaliba.