Sem busszal, sem autóval nem lesz egyszerű a Vásárcsarnokot megközelíteni

Az Ipar utca és a Bajcsy-Zsilinszky utca környezetében augusztus 8-án és 10-én forgalomkorlátozásra kell számítani.

Augusztus 8-a szombaton 15 óra és 0 óra között az Ipar utca – Bajcsy-Zsilinszky utcát érintő buszjáratok terelőútvonalon fognak közlekedni a Bajcsy-Zsilinszky utcában történő aszfaltozási munkálatok miatt. A csomópontban a személyautók áthajtása kézi forgalomirányítás mellett biztosított lesz, rövidebb várakozásokra azonban az arra közlekedőknek számítani kell.

hirdetés

Az ezt követő hétfőn, 10-én az Ipar utca – Bajcsy-Zsilinszky utca csomópont déli ágán kerül sor aszfaltozási munkára, melynek ideje alatt a közlekedés félpályás tereléssel lesz biztosítva. A munkálatok ideje alatt kisebb torlódások kialakulhatnak, ezért javasolt a Nagy Lajos király útja irányából megközelíteni a Bajcsy-Zsilinszky utcát. Az Ipar utca irányából a felüljáró alatt kialakított parkoló megközelítése biztosított lesz.

Tömegközlekedési járatokat érintő korlátozások:

Tüke Busz Zrt.:

Az Ipar utca és a Bajcsy-Zsilinszky utca csomópont aszfaltozási munkái miatt 2020. augusztus 8-án, szombaton 15:00 órától éjfélig az érintett autóbuszok terelőútvonalon közlekednek. A korlátozások miatt a Vásárcsarnok elnevezésű megállópárt nem érintik az autóbuszok.

30-as és 130-as járatok, a Kürt utca irányába:

A Főpályaudvartól a Szabadság utca – Nagy Lajos király útja – Bajcsy-Zsilinszky utca útvonalon közlekednek.

Kimaradó megálló: Vásárcsarnok.

130-as járatok, Kertváros irányába:

A Főpályaudvartól a Jókai utca – Kálvin utca – Szabadság utca – Nagy Lajos király útja – Siklósi út útvonalon közlekednek.

Kimaradó megálló: Vásárcsarnok. Helyette megálló: Árkád, Autóbusz-állomás.

4, 4Y, 13, 15 és 33-as járatok a Budai állomás, illetve a Tettye irányába:

A Főpályaudvartól a Szabadság utca – Nagy Lajos király útja – Bajcsy-Zsilinszky utca útvonalon közlekednek.

Kimaradó megálló: Vásárcsarnok.

32 és 34Y járatok, a Barbakán irányába:

A Főpályaudvartól a Szabadság utca – Zsolnay-szobor útvonalon közlekednek.

Kimaradó megálló: Vásárcsarnok.

4, 4Y, 13, 13E, 15 és 33-as járatok Uránváros, illetve a Főpályaudvar irányába:

Az Árkádtól a Bajcsy Zsilinszky út – Nagy Lajos király útja – Szabadság utca – Főpályaudvar útvonalon közlekednek.

Kimaradó megálló: Vásárcsarnok.

30, 32 és 34Y járatok a Főpályaudvar irányába:

A Zsolnay-szobortól a Szabadság utca – Főpályaudvar útvonalon közlekednek.

Kimaradó megálló: Vásárcsarnok.

A 3-as, a 6-os és a 8-as jelzésű járatok Ipar utca és Főpályaudvar közötti szakaszán terelésre nincs szükség, a csomóponti szakaszon a járatok közlekedésében csak kisebb várakozás és ebből adódó késés prognosztizálható.

Távolsági buszjáratokat érintő korlátozások 2020. augusztus 8-án, szombaton 15:00 órától éjfélig:

Az autóbusz-állomásról nyugati irányban induló autóbuszjáratoknak a Bajcsy-Zsilinszky utca – Nagy Lajos király útja – Szabadság utca – Kálvin utca – Jókai utca – Pécs, Főpályaudvar megállóhely terelőútvonal lesz kijelölve.

Az autóbusz-állomásra nyugati irányból érkező autóbuszjáratoknak a Szabadság utca nyugati oldalán levő (helyi) megállóhely igénybevételével a Szabadság utca – Nagy Lajos király útja – Bajcsy- Zsilinszky utca terelőútvonal kerül kijelölésre.

Az autóbusz-állomásra déli irányból érkező autóbuszjáratoknak a Nagy Lajos király útja – Bajcsy- Zsilinszky utca terelőútvonal kerül kijelölésre.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata mindent megtesz annak érdekében, hogy a kivitelezés a lehető legkisebb mértékben befolyásolja az itt élők és az érintett útvonalakon közlekedők mindennapjait. Ezzel együtt is a tisztelt pécsiek türelmét kérjük a beruházás megvalósítása során.

hirdetés

Hirdetés