Senki nem marad ajándék nélkül

Egy pécsi gyermek se maradjon ajándék nélkül karácsonykor – ezzel a jelmondattal indult a karácsony a Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskolában, ahol a Cipősdoboz akció keretein belül közel száz iskolás részesült a meglepetésben.

hirdetés

A hétfői ünnepségen részt vett Páva Zsolt, Pécs polgármestere, Szency Sándor, a Magyar Baptista Szeretetszolgálat elnöke, Weisz Fanni, Pécs Város Arca, valamint Vujity Tvrtko, Pécs Jószolgálati Nagykövete is.

A Cipősdoboz akció tíz évvel ezelőtt indult Magyarországon, melynek célja, hogy minden gyerek kapjon ajándékot karácsonykor, ugyanis ez sokaknak nem adatik meg. Pécs egyébként kiemelkedően teljesített az akcióban, Budapest után itt gyűlt össze a legtöbb doboz.

cipődoboz akció3
Közel száz iskolás kapott ajándékot hétfőn

– A legfontosabb az a szeretet, ahogy elkészítik a cipősdobozokat, leírhatatlan érzés – fogalmazott Páva Zsolt, aki két dobozzal is készült.

Vujity Tvrtko, aki az esemény házigazdája is volt egyben elmondta, hogy ez az akció nem csak azok számára fontos, akik adják, hanem azoknak is, akik kapják az ajándékokat, cipősdoboz formájában.

Tavaly Magyarországon 33 ezer darab doboz gyűlt össze, idén az ötvenezret célozták meg, a fő gyűjtóhelyre naponta 1-2 ezer ilyen doboz érkezik. Ezekben nemcsak az az érték, ami benne van, hanem az is, ahogyan készítették, hangsúlyozta Szency Sándor.

cipődoboz akció4
Sok kisgyereknek tették szebbé a karácsonyt

Weisz Fanni édesanyja tolmácsolásában az élet kihívásairól, a küzdelemről és a kitartásról beszélt, biztatva és motiválva ezzel a tanulókat, akik zenés karácsonyi műsorral kedveskedtek meghívott vendégeiknek.

Pécsett évek óta hagyomány, hogy kétszáz rászoruló család élelmiszercsomagot kap az ünnepek közeledtével. Páva Zsolt két családhoz személyesen is ellátogatott, melyek közül az egyiknél 14 gyermeket nevelnek, így nagy segítség számukra a tartós élelmiszerekből álló adomány.

 • Néphangja

  Tisztelt első “hozzászóló”!

  Neked nem tűnt fel hogy egy Katolikus iskolában a Baptisták osztanak ajándékot, cigány rászoruló gyerekekre?
  A katolikusoknak nem telik ajándékra?

 • Marietta

  A nagy túrót kapnak más gyerekek! Az én lányaim állami suliba járnak és még egy virgácsot se adtak nekik. Decemberben még fűtésre se telt az iskolának, mert minden pénzt megvontak tőlük. A kormány az egyházi iskolákat tömi pénzzel, pedig az államnak a világnézetileg semleges oktatás lenne a feladata. Képmutatás, közpénzlopás és az oktatás teljes szétverése zajlik ebben az országban.

 • Mások

  Más gyerekek is kapnak, csak azok folyamatosan! Az pedig már nem hírérték, mert mindenki tisztában vele.

 • Fekete Péter

  Biztos remek érzés a mások által gyűjtött dolgokat elajándékozni és bezsebelni érte a hálát, de miért csak a katolikus gyerekek kapnak az ajándékokból? Mi ez a vallási alapú diszkrimináció?