Sorsjegyen nyerte a Kantát

Egy kaparós sorsjegynek köszönheti álmai megvalósulását egy pécsi fiatal pincér. Orsós Zoltán (21) elkeseredésében vásárolt egy szelvényt, ami hozzásegítette egy saját étteremhez.

Az Ormánságban, majd Pécsett mostoha körülmények között felnőtt fiatalember soha nem számított arra, hogy élete legrosszabb napja egyben a legjobb lesz. Vendéglátós végzettséggel egy pécsi étteremben gürizett már egy ideje, amikor úgy érezte, hogy a sorozatos csalódások miatt szakmájában soha nem fog előrébb jutni az életben.

orsos zoltan2

– Nagyon el voltam keseredve, hazafele sétáltam, láttam egy lottózót, gondoltam, a zsebemben lévő aprón szerencsét próbálok – emlékezett vissza szerencsenapjára Orsós Zoltán. A férfi miután lekaparta a sorsjegyet, nem hitt a szemének.

– Többször is megnéztem, azt hittem rosszul látok, több millió forintot nyertem – mesélte. A pontos összeget nem árulta el Zoltán, mert attól tart, ha kiderül, sokan megkörnyékezik.

orsos zoltan3

– Sokáig gondolkodtam, mit tegyek, még tanácsot is kértem nagybátyámtól. Először az jutott eszembe, hogy a legmenőbb cuccokat vásárolom meg és autót veszek, majd rádöbbentem, hogy inkább megvalósítom az álmom.

Ekkor döntött úgy, hogy egy pár asztalos sörözőbe, a Kanta Bárba fekteti a nyereményt.

– Ha nincs álmom, nincs jövőm –mondta Zoltán, aki már hónapok óta igazgatja vegetáriánus miniétteremét.

– Szeretnék példát mutatni azoknak a cigány fiataloknak, akik nem tudnak mit kezdeni magukkal, hogy ha szorgalmasan tanulnak és kitartóak, akkor boldogulhatnak az életben. Nekem nem a sorsjegy oldotta meg a problémáimat, csak hozzásegített ahhoz, hogy jó irányba tereljen – tette hozzá.

Hirdetés