Sorsjegyen nyerte a Kantát

Egy kaparós sorsjegynek köszönheti álmai megvalósulását egy pécsi fiatal pincér. Orsós Zoltán (21) elkeseredésében vásárolt egy szelvényt, ami hozzásegítette egy saját étteremhez.

hirdetés

Az Ormánságban, majd Pécsett mostoha körülmények között felnőtt fiatalember soha nem számított arra, hogy élete legrosszabb napja egyben a legjobb lesz. Vendéglátós végzettséggel egy pécsi étteremben gürizett már egy ideje, amikor úgy érezte, hogy a sorozatos csalódások miatt szakmájában soha nem fog előrébb jutni az életben.

orsos zoltan2

– Nagyon el voltam keseredve, hazafele sétáltam, láttam egy lottózót, gondoltam, a zsebemben lévő aprón szerencsét próbálok – emlékezett vissza szerencsenapjára Orsós Zoltán. A férfi miután lekaparta a sorsjegyet, nem hitt a szemének.

– Többször is megnéztem, azt hittem rosszul látok, több millió forintot nyertem – mesélte. A pontos összeget nem árulta el Zoltán, mert attól tart, ha kiderül, sokan megkörnyékezik.

orsos zoltan3

– Sokáig gondolkodtam, mit tegyek, még tanácsot is kértem nagybátyámtól. Először az jutott eszembe, hogy a legmenőbb cuccokat vásárolom meg és autót veszek, majd rádöbbentem, hogy inkább megvalósítom az álmom.

Ekkor döntött úgy, hogy egy pár asztalos sörözőbe, a Kanta Bárba fekteti a nyereményt.

– Ha nincs álmom, nincs jövőm –mondta Zoltán, aki már hónapok óta igazgatja vegetáriánus miniétteremét.

– Szeretnék példát mutatni azoknak a cigány fiataloknak, akik nem tudnak mit kezdeni magukkal, hogy ha szorgalmasan tanulnak és kitartóak, akkor boldogulhatnak az életben. Nekem nem a sorsjegy oldotta meg a problémáimat, csak hozzásegített ahhoz, hogy jó irányba tereljen – tette hozzá.

26 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Innen üzenem, hogy a jövőbeli közös együttműködés végett kapja össze magát, meg a Kantát, mert irtó sokat jártunk oda mielőtt megtörtént a tulajdonosváltás, de azóta rengeteget romlott a színvonal!

 2. Nem igazán értem, hogy milyen sanyarú sorsról beszél, amikor mindenki kinyalta a fenekét az iskolában is, amikor (akinek lehetett) benyalta magát a maga hízelgős undorító stílusában.
  Építőipari iskolába járt, amit persze nem tudott elvégezni, kíváncsi vagyok hány hetes továbbképzésen szerezte a vendéglátós végzettséget. Vicces!
  Szerencsés volt ennyi!
  Nem tudom miért kell megint etnikai kérdés csinálni az egészből!!!???
  Mindegy milyen a bőre színe, vagy jó, vagy rossz ember, megint nem a fehér ember kezdte a megkülönböztetést!
  Hány fehér ember dolgozik, tanul, azt nem emelik ki, mert az természetes, ugye? Ha nem lenne másnak fehér a bőre színe, akkor az már különleges, hogy dolgozik?

 3. Jobb ötlete is támadhatott volna mint ez, mióta ő csinálja a Kantát, a Soproni helyett pocsék Kozelt mérnek, a többi ital mind meleg, és kedves Zoltánnak fogalma sincs a vendéglátásról, eléggé tahóka módon nyomja a pultos szerepet…

 4. Ha jól látom ott a képen a Kabala sorsjegyen 3szor az ötmillió, tehát 5 misit nyert

 5. Gratulálok Zolika! 🙂 Én tudtam hogy jóhelyre megy ez a pénz! amikor halottam hogy nyertél 🙂
  Te megérdemelted mert tudtam hogy úgyis hasznos dologra fekteted be 🙂 és ahol dolgoztál étterembe régebben ott a szíved lelked kitetted és keményen dolgoztál 🙂 A legjobbakat Kívánom neked az életben 🙂 …Egy volt Munkatársad 😀

 6. Irgalmasok útja 6 pinokió játèkbolt mellet. Zőld kapu hátúl az udvarban. Útra fel

 7. Gratulálok neked és kívánom legyél továbbra is szerencsés ,, én is sokszor voltam( vagyok)! a padlón de sajnos eddig nem volt szerencsém a sorsjegyekkel sem ,

 8. Holnap megnézem a helyet magamnak 🙂 Nem hinném hogy drogtanya már csak az elhelyezkedés miatt sem.

 9. Gratulálok neki, hogy nem szórta el a millióit, hanem értelmes célra költötte, de azért ne csúsztassunk már azzal, hogy ezt szorgalmas tanulással érte el. Ha nincs ekkora szerencséje Ugyanúgy talpalna beosztott pincérként, mint eddig.

 10. Drága Zoli ! Van szerencsém ismerni a suliból téged és mindig is jó ember voltál és küzdöttél a jobbért ,kevés olyan embert ismerek ,aki ennyire megérdemelte volna ezt a pénzt .Avval meg hogy példát akarsz mutatni mint a cigányoknak mint a magyaroknak ,azzal hogy lehet másképp is élni igazán tiszteletre méltó .Tiszta szívemből mondom,hogy gratulálok neked és további sok sikert az életben.Soha ne add fel !

 11. Gratulálok eme sikerhez, illetve a köztudottan drogosok által kedvelt helyhez!

 12. Sok sikert! Hülyeséget ne csináljon! Ne “haverokkal”, hanem tisztességes emberekkel dolgozzon együtt. Legyen türelmes, akkor hosszú távon is sikeres lehet.

Comments are closed.