Traffipax: Nagyon legyen észnél csütörtökön!

Csütörtökön komoly traffipaxerdővel ünnepli meg a közel 30 fokos tavaszi napsütést a rendőrség. A Speedmarathon névre keresztelt akcióban minden mozgósítható sebességmérőt bevetnek, Pécsen például tíz különböző helyen dolgoznak majd a gépek; ráadásul olyan helyeken, ahová állítólag kérték őket az emberek. Megjegyezzük ugyanakkor: ezek a helyszínek egybeesnek a rendőrök által eddig használt mérőpontokkal.

hirdetés

Mint azt a közelmúltban megírtuk, mi javasolhattuk a zsaruknak, hol ellenőrizzék a gyorshajtókat. Azt ígérték, az április 16-án reggel reggel kezdődő 24 órás sebességellenőrző akcióban legfeljebb 4 órán át fényképeznek egy-egy helyen. A helyszínekről azután döntöttek, hogy e-mailben javaslatot tettek az emberek; azokra a területekre mennek majd ki, amelyekkel kapcsolatban a legtöbb kérés érkezett.

Az összesítés után kiderült, Pécs tíz pontján üzemelnek majd a készülékek.

A rendőrség honlapján megjelent adatsor ugyanakkor nem tartogat különösebb meglepetést: olyan helyszínek ezek, amelyeken eddig is gyakran voltak mérések.

Érdekes, hogy például a pécsiek által oly gyakran emlegetett, ámokfutók által gyakran érintett területek nem szerepelnek a kitelepülések között, mint a Maléter Pál út, az Aradi Vértanúk útja, a Hársfa út, Táncsics út, a Keszüi út, a Magyarürögi út, a 400 ágyas klinika környéke.

A tény ugyanakkor tény: a reggeli csúcsban fél héttől nyolcig a Zsolnay út 96. szám előtt lesz érdemes figyelni, majd a zsaruk átvonulnak a Hirdre, ahol az autósok egyébként is rendszeresen beleszaladnak a mérésekbe. Itt 8.20 és 9.45 között dolgoznak majd.

Napközben, negyed 11-től délig a Komlói út és a Kőrös utca kereszteződésben, majd fél kettőtől fél négyig a Szigeti út 126., azaz a helyi írószerbolt előtt figyelik a forgalmat.

traffipax

Jó lesz vigyázni ugyanakkor háromnegyed négy és fél hat között a nyugati elkerülőn a körforgalom és a vízmű-kereszteződés között. Itt ugyanis csak ötvennel lehet menni, a Pécs-tábla csak a felüljárónál van kint.

Szintén becsapós a 6-os út pellérdi elágazója, ahol – bár városon kívüli területről van szó – 60-as korlátozás van érvényben. Itt fél hét és nyolc között mérnek majd csütörtökön este a zsaruk. Negyed kilenctől pedig a Makay úti Tescóval szemben a Bolgár köznél dolgoznak, másfél órán keresztül nézik, ki megy gyorsabban 50-nél.

Éjjel tíztől a Hullámfürdő déli kerítésénél mérik a 6-os úton közlekedőket, éjjel fél egytől háromig pedig a temető déli bejáratánál nézik az 58-as úton haladókat, pénteken 3.20 és 5.20 között a jégpályánál állnak majd.

A megye más részein még további 38 helyen lesznek kint csütörtökön hajnaltól péntek hajnalig. A teljes részletes mérési terv IDE KATTINTVA érhető el.