Szabad Pécs: Fidesz-közeli egyesület segíthet a civileknek évi 15 millióért

2020-tól már nem a Nevelők Háza Egyesület, az ország egyik legtapasztaltabb non-profit szervezete működteti a baranyai civil információs centrumot (cic). 

hirdetés

A cic-ek szerte az országban ingyenes tanácsadást, segítséget adnak civil szervezeteknek pályázati, jogi, gazdasági kérdésekben, amiért állami pénzt, évente körülbelül 15 millió forintot kapnak. A baranyai centrumot februártól a Mecsek Nyugdíjas Polgári Egyesület fogja működtetni, aminek a lap szerint nincs saját weboldala, nyilvános e-mail-címe vagy telefonszáma – írja a Szabad Pécs.

Az egyesületről azt írja a lap, hogy korábban pécsi önkormányzati pénzekhez jutottak, majd 2018 decemberében a fideszes kötődésű Pécsi Helyi Akciócsoport által menedzselt pályázaton 10 millió forint támogatást nyertek. „Érdekesség, hogy az erről a támogatásról szóló oklevélátadón egy fidelitasos fiatalember (!) képviselte a nyugdíjasszervezetet (!). De a pártködődés itt nem áll meg: korábban a Fidesz pártalapítványától is kaptak támogatást” – olvasható a cikkben.

Hirdetés