Szabadidőközpont lesz Tüskésréten

Tüke Kártyával olcsóbb lesz a wakeboard szezon

Évek óta vár Pécs a lehetőségre, hogy egy épkézláb elképzeléssel szabadidős, sportolási lehetőségekre nyíljon lehetőség a belvároshoz és Kertvároshoz is közel eső Tüskésréten. A mai bozótos, egy tavat is magában foglaló területen most egy magáncég valósítana meg szabadidőparkot. Uniós források is rendelkezésére állnak.

hirdetés

– Fontos része a városnak Tüskésrét, hiszen jó helyen van, zöldterület, mégsem megközelíthető. Ennek oka, hogy a széntüzeléssel működő erőmű itt tárolta a hamut, pernyét, s a terület rekultivációja csak a közelmúltban indult el – magyarázta lapunknak Csizi Péter alpolgármester. Mint mondta, régóta tervezi a város, hogy a területen álló tó környékén szabadidőparkot alakítson ki, de erre eddig nem volt lehetőség. A közelmúltban viszont egy magáncég jelentkezett, hogy saját erőből tudna megvalósítani a területen szabadidős és sportlehetőségeket kínáló parkot.

Nagy változások előtt áll a belvároshoz közeli terület - Fotó: facebook.com/centralparkpecs
Nagy változások előtt áll a belvároshoz közeli terület  (Fotó: facebook.com/centralparkpecs)

– A cég már elnyert egy uniós pályázatot 225 millió forint értékben, önerővel együtt így közel 300 millió forintot áldozna a célra; mivel a helyszínt eddig nem találta meg, a városnál jelentkezett. Pécs a tüskésréti területet kínálta fel, ebben pedig a rekultivációt végző, a pécsi hőerőművet működtető Pannonpower Holding is segítségére volt – így Csizi.

A város egy most kötött megállapodás értelmében az erőműtől kapott 150 millió forintos felajánlásból kikotorja a tavat, rendezi annak környezetét, majd az egész területet jelképes áron bérbe adja a magáncégnek, amely az általa biztosított 300 millió forintból alakítja ki a szabadidőparkot. – A tervek szerint a területen egy 575 méter hosszú vízisí- és wakeboard pálya, központi épület stégrendszerrel, világítással ellátott 1500 méteres gumi burkolatú futópálya, homokos strandröplabda és strandfocipálya, testedző park, öltöző, zuhanyzó, mosdó, büfé, s egy játszótér is létesül – mondja már Katics Viktor, a magáncég, a Pécsi Víz Szolgáltató Kft. ügyvezetője.

Számításai szerint a munkát – mivel elnyert uniós pályázatuk van – akár már jövő év első felében elkezdhetik. Miután pedig az év közepére a város is végez a tó rendezésével, legkésőbb 2015 első felében át tudják adni a létesítményt is.

 • Szekeres András

  Én már ennek is örülök,hogy végre épül valami!Az élményfürdőhöz kicsit több pénz kell!A Balokányt a Berci adta el.

 • Fecóka

  Laci ! A lényegen semmit nem változtat az, ha magán, ha nem magán, büntetnek, vagy nem büntetnek .
  Szerintem így ebben a helyzetben mást nemlethet írni róla, csak azt hogy a város szégyene !!!!

 • Laci

  Fecóka a Balokány fürdő magánkézben van nem tehetnek vele semmit csak büntethetnek

 • papa

  Nem wakeboard pálya kéne, hanem élményfürdő!!!!!!!!

 • Fecóka

  Nincs szerintem senkinek ellenére, ha olyanról számolnak be a hírek, ami javulást és fejlődést mutat, és irányoz elő . Viszont tudja mindenki azt is hogy, volt nekünk egy Balokányunk, amibe még gyerkőcként, nagyon sokan pancsoltunk . Az csak a mindenkori vezetésen mullott, hogy erre a megalázó sorra, és az enyészetévé vált . Vezetők jöttek, mentek, igéretek sokaságával, és ezek csak igéretek maradtak . Amúgy, ugrálásra nagyon nincs okunk, mert azért nem állunk olyan rózsásan vizes lehetőségekkel a városunkban . Bár pici fejlődés már mutatkozik a szomszédságban, hogy redbe lett rakva a Pepita .
  Szerintem Páva és Csizi uraknak a fent leírtakkal kellene, kezdeni valamit, mert ez így elég gyalázatos képet mutat .