Szabadtéri fitneszpark Meszesen

Pécs első felnőtt játszóterét adták át szombaton Meszesen a Pákolitz István Közösségi Ház udvarában. Összesen négy szabadtéri “fitneszgépet” helyeztek el a területen. Mindegyik többfunkciós, így gyakorlatilag bármelyik testrész átmozgatható az eszközök segítségével. 

hirdetés

A felnőtt játszótér pályázati forrásból valósult meg egy TÁMOP-os program részeként. A civilek összefogásán alapuló projekt célja a közösségépítés, épp ezért több rendezvény is volt az elmúlt időszakban a meszesi városrészben.

játszótér

A szabadtéri fitneszpark tehát az egészségfejlesztés mellett ez utóbbit is szolgálja.

– Azt szeretnénk, hogy a környéken lakók délutánonként, illetve hétvégenként kijárjanak ide sportolni, egyúttal beszélgetni, találkozni egymással. Reméljük, hogy ez a park igazi találkozóhely lesz az itt élők számára – mondja Dezső Gabriella projektvezető.

felnőtt játszótér

A játszóteret Páva Zsolt polgármester és a projekt vezetői közösen adták át a helyieknek. 

Köszöntőbeszédében Pécs polgármestere hangsúlyozta, nagyon büszke arra, hogy a keleti városrészben megvalósult ez a projekt. Ez is bizonyítja ugyanis, hogy az itt élő emberek látásmódja komoly értéket képvisel, hiszen tesznek azért, hogy a környék problémáira megoldást találjanak.

– Kívánom, hogy ez a városrész bizonyítsa továbbra is másképpen, kreatívan gondolkodjon és akkor sok hasonló program valósulhat még meg a jövőben Meszesen – így Páva Zsolt.

A felnőtt játszóteret a jövőben bővíteni is szeretnék majd.