Szakács egyéniben is nyerni szeretne

Összesen heten képviselik Baranyát a feleakkora, 199 fős új országgyűlésben. Sorozatunkban gyakorlatilag ugyanazokat a kérdéseket tettük fel mindannyiuknak. Ezúttal Szakács Lászlót, az MSZP listán bejutott országgyűlési képviselője válaszol.

hirdetés

– Önnek biztos befutó helye volt listán. Mi volt akkor a tétje az elmúlt időszaknak?

– Egyéniben szerettem volna nyerni, felemás így a siker: Komlón nagyon jól szerepeltem, Pécsen viszont kevésbé ismertek.

– Mit szólt a család, azon túl, hogy nyilván gratuláltak?

– Nem politikailag élte meg a család, köszönetet tudok mondani édesapámnak, édesanyámnak, feleségemnek, gyermekemnek, hogy ezt az időszakot végigvitték velem. Támogatnak mindenben, nagyon szerencsés ember vagyok, hogy ilyen családom van.

– A következő hónapok – őszig – újra a kampányról szólnak majd: EP-választás, aztán az önkormányzati… Mit mondana, miért szavazzanak Önöknek, a párt indulóinak bizalmat a pécsiek?

– A pécsiekért, a komlóiakért, baranyaiakért fogunk dolgozni, még keményebben helyben és a Parlamentben is. Nyúlfarknyival ugyan, de lemaradtunk, mi bízunk továbbra is az értékeinkben. Ezt a hátrányt le lehet dolgozni.

– Aktívan részt fog venni a kampányban?

– Természetesen részt veszek. Annyira kicsi volt a különbség, ezért úgy gondolom, hogy nagyon sokan helyben is hiteles embernek tartanak, ezt a bizalmat szeretném meghálálni, és megtartani.

– Mesterházy Attilával régóta ismerik egymást, majd’ 20 éve. Kap még további fontos feladatot, pozíciót a pártban, a frakcióban túl mostani kabinetfőnöki posztján?

– Ilyesmi még nem került szóba, egyelőre csak nagyon röviden beszéltünk, értékeltük a választást.

– Korábban azt írta a Facebookon, hogy a következő négy évben Pécsért, Baranyáért dolgozik. Ez mit jelent majd a gyakorlatban?

– Vannak olyan ügyek, amelyek a pártpolitikától mentesek. A helyi és országos jó ügyeket mindenképpen támogatni fogunk. A régióban elsődleges, különösen fontos probléma a munkahelyteremtés, a fizetőképes kereslet megteremtése, az elvándorlás megállítása.

szakács lászló

– Mely ügyek, szakterületek állnak Önhöz a legközelebb?

– Alapvetően kétféle tapasztalattal rendelkezem: önkormányzati ügyekben jártas vagyok, hiszen nyolc évig alpolgármester voltam Komlón, szerteágazó tapasztalatra tehettem így szert. Valamint a külügy áll hozzám közel, hiszen a parlamentben korábban ezen a területen dolgoztam.

– Mi a személyes célja, hogyan szeretné önmagát látni négy év múlva?

– Mindenképpen szeretnék egyéni országgyűlési képviselő lenni a következő választáson.

Sorozatunk korábbi részeiben Hoppál Pétert és Tóth Bertalant kérdeztük.

  • Csalódott

    Sándor!A Szaki a főzőversenyt nyeri esetleg.De lehet,hogy azt sem ha Mc Mester bukik akkor ő is!

  • Kukta

    Szakács ezenkívül kiválóan ért a kamuvideókhoz, lásd a Bajai-ügyet.

  • Sándor

    Sok sikert Szakács Úr! Magának kellett volna nyerni, nem a Hopp mesternek. Nem volt tisztességes a választás. A zenetanár úr rossz választás, Pécs vele csak mélyebbre süllyed, de remélhetőleg a város hamarosan feléberd majd a kómából. További sikereket kívánva! P. Sándor