Szándékosan gázolta el a kisfiút?

Gázolás (1)

hirdetés

Mintegy ötven-hatvan méterről látnia kellett az út szélén haladó kisfiút annak a férfinak, aki két éve halára gázolta a nyolc éves Rózsa-Bakacsi Gergőt Vasason. Az ügy helyszíni bírósági tárgyalásán a balesetet modellezték.

Nem kizárt, hogy szándékosság is közrejátszatott a nyolcéves Gergő halálában. Legalábbis a kisfiú családja szerint nem lehet, hogy véletlenül gázolták halára az iskolából hazafelé tartó gyereket. A baleset 2012 január végén történt.

Gázolás (8)

A Pécsi Járásbíróság helyszíni tárgyalásán a baleset időpontjához hasonló napszakot és időjárási körülményeket választottak, hogy minél jobban modellezni tudják a balesetet. A rendőrök egy kabáttal és dobozokkal helyettesítették az út szélén gyalogló fiút, majd a gázolóval, az ügyvédekkel és a bírónővel többször eljátszották jelenetet.

Palotai Gabriella bírónő és a sértettet képviselő ügyvéd
Palotai Gabriella bírónő és a sértettet képviselő ügyvéd

A helyszíni bizonyításon így kiderült, hogy a hazafelé tartó általános iskolást 50-60 méterről látnia kellett volna a sofőrnek, S. Andrásnak (21), így a megengedett 40 kilométerórás sebességgel biztonságosan ki tudta volna kerülni.

Gergő szüleit csak azt vigasztalta, hogy kisfiú halálával megmentett három életet. Máját egy 16 éves, veséjét egy hatesztendős fiú kapta, szívbillentyűje pedig egy négyéves kislány életét mentette meg.

Gázolás (4)

– Csak ennyi információt árult el a transzplantációs központ, ennek ellenére boldogok vagyunk, hogy segíthettünk ezeknek a gyerekeknek és családjuknak, de máig nem tudtuk feldolgozni fiúnk halálát – mondta korábban lapunknak Gergő édesanyja, Zsifkovics Anikó.

Az első tárgyaláson a gázoló, S. András elismerte felelősségét, de azt nem tudta megmondani, hogy miért gázolta el az út mentén az iskolából hazafele tartó fiút. – Egyik pillanatról a másikra történt, láttam, hogy megy az út szélén, benéztem a visszapillantó tükörbe, mire visszanéztem már az autó előtt volt – mondta a gázoló egy korábbi a tárgyaláson.

A szülők és a szemtanúk ­ szerint nem figyelmetlenség okozta a balesetet, hanem az, hogy a gázoló azt játszotta az autóban ülő két barátjával, hogy ráijesztenek az út mentén gyaloglókra.

Gázolás11

– Az út szélén gyalogoltak, amikor elütötte egyiküket a kocsi. Én rohantam ki elsőnek a robajra, a gázoló akkor ugrott ki a kocsiból, és azt kiabálta: “Úristen, úristen, elütöttem egy gyereket!” A kicsi 20 métert repült ide, ahol most ez a kereszt áll és a mécsesek. A füléből, orrából és a szájából is vér folyt, mentősök élesztették újra – emlékezett vissza a tragédia napjára Nagy Anikó, aki napokig csak altatóval tudott aludni, annyira megviselte a tragédia.

– Örülök, hogy a fiam lehetett, jó gyerek volt, nagyon szerettük, hiányzik, hogy hozzám bújjon, és hogy veszekedjünk, miért nem csinálja meg a leckét – mondta szipogva Zsifkovics Anikó. – Ha akkor nem megyek el a kicsik szülői értekezletére, akkor velem jön haza és nem hal meg – tette hozzá az anyuka. Gergő a szomszéd fiúval jött haza, amikor elütötték. Barátja időben el tudott ugrani.

Az ügyben nyáron születhet elsőfokú ítélet.

 • Zara1

  Részvétem a családnak!

 • Valaki

  Kedves Ferenc!
  Teljes mértékben Megértem felháborodásodat, de a másik két személy nem hiszem hogy hibás lenne!!!! Pláne nem, hogy drogosok!
  András hatalmasat hibázott és én is bízom benne megkapja méltó büntetését! De a másik két férfit nem kellene drogos jelzővel meg társaival illetni!!!
  Ha valaki hibás, akkor az a sofőr, nem pedig az utasok!

  Részvétem a családnak!!!

 • Reni

  Ha szándékos volt,ha nem egy életet ontott ki ott pusztuljon meg a börtönben!!!semmi olyan ok nincs ami miatt megérdemelne egy enyhe büntetést életfogytiglant érdemel…..És ilyenkor mondom,hogy kár,hogy a halálbüntetést már nem alkalmazzák!!!!Ugyan azt kéne vele csinálni amit ő csinált a kisfiúval…A gyászoló családnak őszinte részvétem!!

 • Rózsa Bakacsi Ferenc

  Én az unoka bátya vagyok gergőnek !
  Igen eléggé tönkre tette a csalàdot főleg a nagybàtyáméknak ! Nagyon reménykedek benne hogyha bekerül akkor onnan sohase jöjjön ki a szemét!! Az a kisgyerek nem tehetett semiről az életbe ! És ilyen drogosok miatt kellet meghalnia akik nem birnak magukkal rajoskodnak h ők tudnak autókàzni !!!! Egy pár majom miatt egy hatalmas tragédia történt !!! Sose felejtsük el ezt !! Remélem soha a büdös életbe nem lessz nyugodt álmuk ! :@ mocskos drogos !

 • .

  Ha szándékos volt, akkor nagyon-nagyon büntessék meg! Sok mai fiatalra jellemző a vagányság. A nyugati elkerülőn pl letolják a 100-al menőket (akik ugye nem a megengedett sebességgel mennek)!

  Részvétem a Szülőknek és Testvéreknek, Rokonoknak, Barátoknak! Én a páromat veszítettem el szintén egy vagány fiatal miatt! 🙁

 • Callahan

  Ha szándékos volt, börtönben pusztuljon el a nyomorult.

 • Rózsa Bakacsi Antal

  Én vagyok a legidősebb testvér és köszönöm S Andrásnak hogy tönkre tette a családom életét…………… Nagyon hiányzik a kisöcsém!