Szatír támadott meg egy fiatal lányt?

Ismeretlen férfi támadt rá az uránvárosi buszvégállomás környékén – állítja egy fiatal lány. Az áldozat az Ürögi fasoron sétálva barátjához igyekezett, amikor egy kapucnis alak hirtelen elkapta, befogta a száját, és egy késszerű tárgyat szorított a nyakához. A rendőrség nyomoz.

hirdetés

A lány halálra rémült, ezért engedett az erőszaknak, és elindult a férfivel a Tesco keleti oldala felé. Menet közben pedig a zsebében lévő telefonjához nyúlt és látatlanban az első számot tárcsázta. A lány elmondása szerint a hipermarket keleti oldalához érve, a kapucnis szatír szemből a falhoz nyomta őt, szorosan hozzásimult, és felszólította, hogy tolja le a nadrágját. De erre már nem volt hajlandó, ütni, vágni és rugdosni kezdte támadóját.

– Nem tudom, hogyan sikerült magamról lerángatni a férfit, de valószínűleg félelmemben olyan agresszív lettem, hogy megsokszorozódott az erőm. – emlékszik vissza az áldozat.

Ahogy kiszabadult a támadó karjai közül, lélekszakadva rohanni kezdett. Félúton pedig összetalálkozott barátjával, aki percekkel korábban futva indult a segítségére. A híváslistában ugyanis ő volt az első szám, akit a lány tárcsázott. A fiú a telefonhívás után egyből hívta a 112-öt, de senki nem vette fel a telefont.

– Akkor pánikoltam be teljesen, amikor nem tudtam segítséget hívni. Nem derült ki az első hívásból, hogy hová, merre kellene mennem. Ekkor visszahívtam a páromat, és másodszorra már olyan támpontot adott, hogy tudtam, merre induljak – meséli a lány barátja.

A fiatalok feljelentése után a rendőrség nyomozást indított személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt. A feljelentés alapján egy  25-30 év közötti, kb. 175 cm magas, ápolt, normál testalkatú férfit keresnek, aki az elkövetéskor szürke vagy fekete kapucnis pulóvert és fekete “pufidzsekit” viselt.

Sérülések nyoma a lány kezén.

A Pécsi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki az elkövetés idején és környékén látta a keresett személyt és információval rendelkezik a bűncselekmény elkövetéséről, jelentkezzen a rendőrség ingyenesen hívható 107-es hívószámán.

Az Országos Rendőr-főkapitányság által készített bűnügyi térkép szerint elmúlt fél évben több mint 150 személy elleni erőszakos bűncselekményt követtek el Pécsett. A júliusban meggyilkolt Bándy Kata tragédiája az egész országot megrázta. Ám, arra is volt már példa, hogy kiderült, az állítólagos áldozat hazudott a rendőrségnek. Tavaly áprilisban egy pécsi lány hűtlenségét akarta eltusolni a rendőrség félrevezetésével. Azt állította, hogy megerőszakolta egy szatír, később azonban mindent bevallott.