Szavazzunk a hős kisfiúra!

Már csak néhány nap van a verseny végéig, úgyhogy nem árt felpörögni! Ahogy korábban megírtuk a kilenc éves Budavári Andor csontvelőt adott ritka genetikai betegségben szenvedő kisöccsének, hősies tette miatt pedig szülei benevezték az egyik kereskedelmi csatorna programjába. A nyereményként kitűzött egy millió forintot annak a kórháznak szeretnék felajánlani, ahol Andor öccsét ápolják.

hirdetés

A kilenc éves pécsi kisfiú jelenleg több mint 27.000 szavazattal az első helyen áll a Süss fel nap! versenyben, ettől függetlenül minden like-ra szükség van, hiszen december 13-án lezárul a program. Andorra naponta kétszer lehet szavazni, egyszer a TV2 Live applikációt letöltve okos készülékről, egyszer pedig EZEN a linken.

A Budavári család tragédiája idén nyáron kezdődött, amikor teljesen váratlanul elvesztették legidősebb gyermeküket, a 17 éves Koppányt. A kamaszfiúról kiderült, hogy egy igen ritka genetikai betegségben szenved, majd később a hároméves Lacikáról is bebizonyosodott ugyanez.

Budavári Andor

Lacikán Andor tudott segíteni, ő volt ugyanis az egyetlen megfelelő őssejt donor. A műtét szerencsére sikeres volt, de szövődmények léptek fel, és bár az intenzív osztályról már kikerült, a kisfiú válságos állapotban van.

Korábbi cikkünket ITT olvashatják.

A pécsiek tehát most egyetlen dolgot tehetnek, szavaznak Andorra a programban, hogy az egymillió forint nyereményt a család a Szent László kórháznak ajánlhassa fel. Lacikát jelenleg us itt ápolják, a szülők pedig borzasztóan hálásak az intézményben dolgozó orvosoknak és munkatársaknak.