A Hauni nagy bejelentése: 200 embert vesznek fel!

Csütörtök reggel megjelent cikkünk után a Hauni Gépgyártó Kft. kommunikációs vezetője, Koch Emil annyival pontosította írásunkat, hogy 200 új dolgozót kíván felvenni a német hátterű gépgyártó cég, így 2018 végére már több mint 1300 munkatársa lehet Pécs egyik legnagyobb ipari foglalkoztatójának.

hirdetés

 

Korábban írtuk:

Számos pécsi nagyfoglalkoztató jelentett be az elmúlt időszakban létszámbővítést, összességében sok száz új állásra várnak jelentkezőket üzemek, szolgáltatócégek. Emellett több új beruházás is megvalósul a közeljövőben. Utánajártunk, milyen álláslehetőségek várják a pécsieket. 

Pécs egyik legnagyobb ipari foglalkoztatója, a Hauni Gépgyártó Kft. jelentette be a napokban, hogy létszámot bővít, értesüléseink szerint a közeljövőben jelentős számú munkavállalót szeretnének felvenni különböző beosztásokba. A cég azt is közölte, hosszú távra terveznek Pécsett, úgy tudjuk, újabb bővítések is várhatóak.

Hosszú távra tervez és bővít a Hauni Pécsett (Fotó: Hauni)

Ugyancsak dolgozókat keres a BAT Pécsi Dohánygyár is, mint a cég vezetői közölték, összesen 150 fővel bővült-bővül a Dohány utcai és a Finn utcai üzemegységük, az év végére már mintegy 800 dolgozóval számolnak.

Ezzel a létszámmal ugyanakkor nem lesznek egyedül, hiszen nemrégiben a német IT Service Hungary jelentette be, a Nagy Lajos király útján kibővített és átadott irodaházukba folyamatosan keresnek új dolgozókat, a jelenlegi 540 fős létszámot 2018 végére 800 főre kívánják bővíteni.

800 főre bővíti létszámát az ITSH Pécsett

Emellett, mint ahogy beszámoltunk róla, egy svájci kábelgyártó cég is Pécsre toboroz munkatársakat, mintegy félszáz dolgozóra számítanak. Ismét megkerestük a céget a Pécsre településük kapcsán, pár nap türelmet kértek a részletes információhoz. Azt ugyanakkor tudni kell, hogy míg az előzőleg említett cégek képzett szakmunkásokat, felsőfokú végzettséggel rendelkező munkatársakat keresnek, ez az üzem betanított munkára várja az embereket, különösebb képzettség nélkül – azaz ilyen lehetőség is van Pécsett.

Ha a lehetőségeket nézzük, tényleg nem lehet azt mondani, hogy nincs választék. Megnéztük több állásportál pécsi kínálatát (például itt és itt), és ezeken szerepelnek is a BAT, a Hauni vagy éppen az ITSH által meghirdetett új álláshelyek. De nemcsak ezek.

Munkatársat keres például a szintén gépipari Matro Kft., amely honlapja szerint már 250 dolgozót foglalkoztat, gépkezelőt hív a Flexoco Kft., amely a Mohácsi úti iparcsarnokában poralapú és granulált élelmiszertermékeket állít élő, több munkatársat toboroz a német Bader-csoporthoz tartozó HB-Kapcsolószekrénygyártó Kft. Ami még érdekes, hogy számos állásajánlat szerepel a kereskedelemből és vendéglátásból – multicégek és éttermek keresnek eladót vagy éppen pincért, szakácsot.

A BAT is munkatársakat keres Pécsett

Érdemes megnézni a Nemzeti Munkaügyi Hivatal állásportálját is. (Tudni kell viszont, hogy a nagyobb cégek állásajánlatai itt alig szerepelnek, azok inkább fejvadászok és állásközvetítők segítségével toboroznak.)

Ezen a helyen nagyon sok olyan pécsi állást találtunk, amelyhez a 8 általános végzettség is elegendő, igaz, vannak különlegesebbek is, keresnek például kisállatenyésztő telepvezetőt, kollégiumi nevelőtanárt és zsírolvasztót is.

Újabbak is jönnek
Nemrégiben számoltunk be róla, hogy a fűtési, hűtési és ipari hőszolgáltató rendszerek egyik nemzetközileg is vezető gyártója, a Viessmann Pécsre költözteti szolgáltatóközpontját, és félszáz munkatársat toboroz ebbe a centrumba – Pécs öt másik várost előzött meg, a német világcég hosszas mérlegelés után a baranyai megyeszékhelyet választotta.

Ahogy Pécsre költözik a magyar tulajdonú Magnus Aircraft is, a pécs-pogányi repülőtér közvetlen közelében építi fel repülőgépgyárát több mint 5 milliárdos beruházással. A magyar cég első körben több mint 100 új álláshelyet teremt.

A Világgazdaság összeállításában arról is írt, hogy történelmi csúcsra emelkedett Magyarországon a betöltetlen álláshelyek száma, mutatva, hogy egyre égetőbb a munkaerőhiány az országban – derült ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss adataiból. A versenyszférában a második negyedévben már 48 460 üres álláshelyet tartottak számon, ami tízezres növekedés az előző év azonos időszakához viszonyítva, és két és félszerese a négy évvel korábbinak.

  • József Simon

    Kölcsön szerzôdés keretében.

  • Balogh Zoltán

    Jó hír! És szívesen olvasnám azt is, ha nemcsak külföldi hátterű, már régóta itt lévő cégek bővítenének, hanem valaki beszállna például a Déli Ipari Parkba is…