Százan tüntettek Bajnaiék ellen

Országos sajtótájékoztató körút keretében Pécsett is bemutatták az Együtt pártszervezetét. Szigetvári Viktor, az Együtt társelnöke szerint ők most tisztességgel végzik munkájukat, a háttérben készülnek a 2014-es kampányra. Még tárgyalnak a szocialistákkal, így Pécsett a képviselőjelölt-jelölt jelölteket mutatták be.

hirdetés

 

Immár harmadik hete tárgyal az MSZP és az Együtt-PM Szövetség a következő országgyűlési választásokon indítandó képviselőjelöltek személyéről, 106 választókerületben kell megegyezniük.

Szigetvári Viktor a pécsi tájékoztatón elmondta: nagyon fontosnak tartják, hogy immár az ország 90 százalékán van szerveztük, Pécsen is kiváló erőkkel rendelkeznek, és Szigetváron, valamint Mohácson is ott vannak.

Pécset is érintően Hoffbauer József – a Pécsi Rendezvényszervező Kht.-t vezette – és Bartos Zoltán komlói rendőr a választókerületi elnökük, de munkájukat segíti Molnár Géza is, aki Szili Katalin 2009-es kampányában vett részt. Számítanak a komlói Jégl Zoltánra is, aki társadalmi alpolgármester volt korábban, az MSZP városvezetés idején . Szigetváron a területfejlesztési szakember Berkecz Balázs lenne az Együtt lehetséges jelöltje. Mohácson pedig Deli Ferenc indulhatna – ha erről egyeznek meg -, ő egykor még MSZP-s képviselőjelölt volt

Berkecz Balázs és Heindl Péter

Megjelent a tájékoztatón – bár nem szólalt fel – a korábbi SZDSZ-es aktivista, dr. Heindl Péter is, aki szociálpolitikai kérdésekben áll a szervezet rendelkezésére.

Szigetvári Viktor szerint még nem végleges a sorrend, hiszen az MSZP-nek is vannak jelöltjei, tiszteletben tartják őket is.

– Korrekt, konstruktív, de nagyon kemény tárgyalások következnek, hogy mindenhol megtalálják azt az egy képviselőjelöltet, aki az összefogó balközép közös jelöltje lesz – szögezte le. Kérdésre válaszolva elmondta azt is, nem készülnek arra, hogy nem sikerül megegyezniük a szocialistákkal, a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióval vsiszont egyelőre nem tárgyalnak.

A társelnök szerint a cél az, hogy új lendületet adjanak a Dunántúlnak, legyőzzék Orbán Viktort és a hatalmaskodó fideszes vezetőket. Megjegyezte: bár az SZDSZ és az MSZP részéről korábban kiváló városvezetői voltak Pécsnek, az elmúlt évtizedben mégis válságba került a város.

Tüntetni jöttek Bajnaiék ellen

Az egyezkedés tehát még tart: ahhoz, hogy valaki képviselőjelölt legyen, megfelelő számú kopogtatócédulát is össze kell gyűjtenie, előtte pártjának és szövetségeseinek is meg kell egyezniük személyéről. Azaz hétfőn a képviselőjelölt-jelöltek jelöltjeit, vagyis csak azokat mutatták be, akik közül képviselő-jelölteket választanak majd egyszer, ha sikerül megegyezni a szocialistákkal.

A sajtótájékoztató ideje alatt tüntetők – kb. százan – tartottak csendes tiltakozást Bajnaiék pártja ellen. A jobboldalaik ugyanis nem akarják ismét hatalmon látni Bajnai Gordont és szervezetét.