Szél Bernadett fontos titkot árult el Pécsen

Szél Bernadettet, az LMP elnökét Magyarország következő miniszterelnökeként mutatták be az Új Kezdet és az LMP közös pécsi fórumán, a magabiztossággal szemben nagyon kínos volt az egyik, ex-jobbik tag, a két párt közös képviselőjelöltjének megszólalása, aki inkább visszaadta a szót, mert zavarba jött. De megjelent a helyi muszáj-Herkules is, aki úgy látszik, végighaknizza az ellenzéket a közös jelöltség ötletével. 

hirdetés

Egyvalamiben már biztosan lenyomta a kampányban a többi ellenzéki pártot az LMP és az Új Kezdet: méghozzá a Vasutas Művelődési Ház megtöltésében. A két párt alkotta szövetség lakossági fórumán ugyanis annyira megtelt a nagyterem, hogy pótszékeket kellett behozni.

A zsúfolásig megtelt teremben a jelöltek – Angyal Károly, Keresztes László Lóránt, Hohn Krisztina és Bosnyák Attila – sorra mutatkoztak be. Részben már korábban hangoztatott érveiket sorakoztatták fel, hogy miért is kell a Fideszt leváltani. Így – megismételve a korábban sajtótájékoztatón elmondottakat – beszéltek arról, hogy Pécs és Baranya gazdasága rossz helyzetben van.

Jó béreket akarunk adni maguknak

Szél Bernadett elszámoltatást ígért, a korrupció megszüntetését, mert szerinte sokan ma sajátjukként kezelik a közpénzt. “Ezekre azért van szükség, mert jó béreket akarunk adni maguknak, jó oktatásra és egészségügyre van szükség. Szolidáris adórendszert vezetünk be”– szögezte le.

Keresztes László elmondta, nemcsak a városból, hanem a megyéből is nagyon sokan elvándoroltak, csökkent a munkahelyek száma, Pécsen csak adóztatnak, a kormány pedig le akarja építeni az önkormányzatiságot, és összességében tönkreteszi az országot.

Jó lenne, ha a politikusok végre az emberekért dolgoznának – mondta a Szél Bernadett balján ülő jelölt, aki most is polgármester

Hohn Krisztina mánfai polgármester amondó volt, hogy nagyon fontos lenne, ha a politikusok végre az emberekért dolgoznának, nem pedig saját magukért.

– Jó lenne, ha lenne sajtószabadság, ha lenne demokrácia, ha lenne önkormányzatiság, és még sorolhatnám a listát – hívta fel a figyelmet.

Angyal Károly szerint kifosztotta az országot a maffia jobb- és baloldal, és azért kell elmenni választani, mert magasabb részvételi aránynál kisebb lesz a Fidesz szavazóbázisa.

Gyomoridege volt, inkább visszaült

Meglehetősen kellemetlen jelenet volt az, amikor az egyébként a Jobbik egyik korábbi, 2015-ös fővárosi tüntetésén magabiztosan szónokló Bosnyák Attila néhány mondat után zavarba jött, miközben arról beszélt, hogy a Fidesz le akarja építeni az önkormányzatokat.

“Elnézést, nem tudom folytatni, annyira zavarban vagyok, hogy gyomoridegem van” – mondta a martonfai polgármester, és hiába kérték többen, hogy “ne, ne már”, ő mégis leült.

Muszáj-Herkules mindenütt 

Az ellenzéki tüntetések, események szinte elengedhetetlen résztvevője, a magát muszáj-Herkulesnek nevező Mellár Tamás civil-politikus az LMP fórumán is előadta, hogy össze kellene fogni az MSZP-vel és a Jobbikkal, és egyáltalán mindenkivel, aki a Fidesz ellen van. Ezzel a hallgatóság közül többen is egyetértettek, de az 1998-as választásokon a később kormányra kerülő Fidesz segítségével parlamentbe jutott MDF egykori képviselője, az Új Kezdet elnöke, Gémesi György gyorsan letörte az optimizmust, mondván, hogyan működjenek együtt azokkal, akik a saját miniszterelnök-jelöltjüket leszedik, milyen talajra álljanak rá. De a rasszizmus, az antiszemitizmus, a kirekesztés is elfogadhatatlan, és amíg ezek valamelyik politikai erőben megjelennek, addig erről nem lehet szó – mondta.

Gémesi György, az Új Kezdet elnöke beszél

Gémesi korábban azt közölte, hogy nincs különbség tisztességes keresztyén és szocdem között, a tisztesség és a becsület nem jobb- vagy baloldali érték, ezeket a falakat le kell bontani, mert nincs olyan, hogy egy ország két részre szakad – vélekedett. Kijelentette, az ország most a közép-kádári időszak felé tart, a Fidesz pedig bolsevik alapon szerveződő, propagandapárt.

Kemény kérdések a volt DK-stól

A DK-ból a melegeket sértő, homofób kijelentése miatt eltávolított Sütő László, baranyai közgyűlési képviselő kemény kérdéseket szegezett Szél Bernadettnek – ami némi zúgolódást okozott a jelenlévők között –, annak ellenére, hogy láthatóan szimpatizált a párttal és a miniszterelnök-jelölttel.

Sütő ugyanis azt kérdezte, hogy mi a véleménye arról, hogy Németországban a szén-dioxid-kibocsátás megugrott azt követően, hogy az atomerőműveket leállították. És mit szól ahhoz, hogy a számítások szerint a paksi atomerőmű által megtermelt energiát akkora napelemparkkal lehetne pótolni, ami Barcstól Budapestig tartana egy kilométeres szélességben. A kínai, Budapest-Belgrád közötti vasúti beruházás kapcsán pedig annak gazdasági jogossága mellett érvelt.

Szél Bernadett azt mondta, megengedhetetlen az, hogy Pécs megkérdezése nélkül akarnak atomtárolót a város mellett elhelyezni, ezzel akarják meggyilkolni a várost. Az uniós energiaszektorban a beruházások 80-90 százaléka a megújuló energiákat érinti, és azért nem akarnak atomenergiát, mert annak hulladéka több száz évig sugárzó. Ráadásul lakóingatlanok szigetelésével rengeteget lehetne megspórolni – fogalmazott.

A kínai vasúti beruházásról azt mondta, hogy az LMP a helyi gazdaságot szeretné erősíteni, mert ő jobban szeretne mánfai levendulaszörpöt inni, bioszentandrási lekvárt enni, mint kínai fokhagymát enni.

Feketén-fehéren

Az egyik idősebb úr azt kérte, hogy feketén-fehéren nyilatkozzanak arról: az LMP támogatja-e azt a bevándorláspolitikát, ami alapján hazánkba felső korlát nélkül küldhetnek bevándorlókat.

Szél Bernadett erre élesen úgy reagált – nem adva konkrét választ –, hogy furcsállja, hogy az úr még nem hallotta az álláspontjukat, mert az LMP volt az, amelyik a Fideszt is támogatta abban, hogy az európai bírósághoz forduljon a kötelező kvóta jogszerűségét vitatva, mert ha megállapítják, hogy jogtalan, akkor nincs miről beszélni.

– A migráció egy kérdés, egy probléma, már csak azért is, mert ezeknek az embereknek jelentős része a terror és a háború elől menekül és nekünk velük szemben humanitárius kötelezettségünk van – mondta. – Súlyos probléma ez ahhoz, hogy olyan botrányhősök, mint Orbán Viktor miniszterelnök teleharsogják a médiát, miközben nem lépnek fel sem a nemzet, sem a bolygó érdekében.

Keresztes László azért leszögezte: a bevándorláspolitika nemzeti hatáskör.

Zsúfolásig megtelt a terem

Szél Bernadett elárulta

Szél Bernadett a több mint kétórás fórum zárásakor elárulta, neki, nekik nincsenek pénzes oligarchái, az ő oligarchái ugyanis az emberek.

Hirdetés

3 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Végbélszél Berni elgondolkozhatna azon, ’18 után mit fog csinálni. Mert min.eln. nem lesz, az tuti. ( A szomszéd cukiban keresnek pincérlányt. Esetleg…)

  2. Sütő doki nem ma kezdett.Csak annyit Macron szerint a legtisztább energia az atom.És vajon Szigetvár,Szentlőrinc miért nem tiltakozik a bodai atomtemető ellen??

Comments are closed.