Szénszünet lesz az egyetemen

Pár éve felállították már a teljes EHÖK-vezetést bizalomvesztés miatt

A Pécsi Tudományegyetem költségvetéséből 720 millió forintot kénytelen zárolni a kormányzati takarékossági intézkedések miatt. Az universitas bezár az év végén.

hirdetés

A Pécsi Tudományegyetem vezetése a hallgatói önkormányzattal közösen úgy döntött, hogy december 22. és január 4. között szénszünetet tart az egyetem. A PTE a szigorú takarékossági intézkedéseket a 720 millió forintos költségvetési zárolás miatt kénytelen megtenni. Az előre betervezett vizsgákat azonban megtartják, a PTE FEEK épületében, illetve a Tudásközpontban.

A bezárás nem érinti az egészségügyi szolgáltatást nyújtó, betegellátásban érintett létesítményeket és kollégiumokat. Ezen időszak alatt a PTE szabadságra küldi azokat a dolgozóit is, amelyek a betegellátási és ügyeleti feladatokat nem érintik.

A PTE gazdasági főigazgatója, Krutki Józsefné szerint a folyamatban lévő, előre betervezett kisebb munkákat, felújításokat leállították máris, a karbantartási költségeiket pedig úgy minimalizálták, hogy a működéshez elengedhetetlenül szükséges feladatukat végzik. Az egyetem minden, az alaptevékenységének ellátásához nélkülözhetetlen beszerzéseit is átütemezték, ám ezzel csupán ezen kiadások elodázását érték el. A zároláshoz kapcsolódó intézkedési tervek között a létszámleépítés nem szerepel – hangsúlyozták.

Krutki Józsefné szerint a szénszünettel 70 milliót takaríthatnak meg.

A Pécsi Tudományegyetem hallgatói önkormányzata közleményben reagált korábbi megkeresésünkre. Mint írták, tudomásul veszik a megszorítást, remélik, nem sérülnek a hallgatói érdekek.

  • Sanyi

    Ide jutottunk, csak így tovább.
    Hajrá Magyarország, hajrá magyarok !
    Oszt, jónapot !