Szerdáig marad a dugó

Hidegvért, türelmet s óriási odafigyelést követel meg a Pécsen közlekedőtől az egyik útjavítás. Az Árkád délkeleti oldalán egy megsüllyedt csatornafedlap miatt zárták le a felüljáróra tartó belső sávot. Emiatt főleg csúcsidőben iszonyatos torlódások alakulnak ki. Szerdáig így is marad.

hirdetés

Véget nem érő kocsisorok, balesetveszélyes helyzetek, egymás jóindulatára váró sofőrök jellemzik egy hete a Nagy Lajos Király útja-Alsómalom utca kereszteződését. Az egyszeri vezető dolgát itt az nehezíti, hogy a hatos útról a felüljáró irányába tartó forgalomtól elzárták a belső sávot. Éppen azt, amelyiket előszeretettel használják a vezetők a külső sáv megszűnése miatt.

A munkaidő vége felé nagyon résen kell lenni, hogy ne történjen baleset
A munkaidő vége felé nagyon résen kell lenni, hogy ne történjen baleset

– Négy napja minden délután csak a második, harmadik zöld jelzésre tudok elindulni. Van, hogy a kocsisor már nem is ér át a szabad jelzésen, emiatt sokan ott ragadnak a kereszteződésben. Nagyon remélem, hogy már nem tart sokáig a bosszúság, mert hiába figyelek oda mindenre, egy figyelmetlen autós az én kocsimat is összetörheti – mondja Kéthelyi Géza, aki minden nap erre jár dolgozni.

A fő probléma, hogy a legtöbben rutinból a belső sávban állnak a felüljáró irányába. Mivel az most a lezárás miatt megszűnik, úgy kell bekéretőzniük a külsőbe. Vannak viszont autósok, akikben nincs meg a jóindulat. Ha két erőszakosabb autós találkozik, kész a baleset, ahogy volt is már több koccanás a lezárás óta.

Kerülgetini kell Pécs egyik legforgalmasabb pontján - szerdáig
Kerülgetni kell Pécs egyik legforgalmasabb pontján – szerdáig

Először az út fenntartóját kérdeztük, mi ez az egész, de Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút szóvivője azt mondta, ők csak jelezték a problémás szakaszt a Tettye Forrásháznak, ugyanis a megsüllyedt fedlapokat a közműszolgáltatóknak kell javítaniuk.

Csöngei Adrienn, a társaság pr-menedzsere azt mondta, az érintett fedlap javítása folyamatban van, hamarosan el is készül, de nem siettethetik a beton kötési idejét, ami két hét.

– Várhatóan jövő héten már tudunk aszfaltozni, így a tervek szerint szerdán, azaz július 16-án újra átadjuk a forgalomnak az érintett útszakaszt. Addig előre is köszönjük a pécsiek türelmét – mondta a szakember.