Így néz ki az új Uránia

Az Uránia Mozgókép Kft. immár kitűzte a város legpatinásabb filmszínházának megnyitó időpontját. A szerdai hivatalos procedúra után csütörtöktől ismét a pécsi mozirajongóké lesz az Uránia. 

hirdetés

uránia3

Az új üzemeltető  néhány hónap alatt teljes belső felújítást végzett  a műemléki védettséget élvező mozin. Az új Urániát a jelenleg elérhető legkorszerűbb technikával szerelték fel, így a pécsi filmrajongók gazdagodtak egy újabb premier „filmszínházzal”.

uránia10

Szabó Krisztián,  az Uránia Mozgókép Kft. tulajdonosa és ügyvezető igazgatója korábban lapunknak elmondta, hogy azért vágott bele a nagyságrendileg 10 milliós beruházásba, mert úgy gondolja, hogy a hagyományos filmszínházakra minden kulturálisan elkötelezett városnak szüksége van. Ennél azonban Szabó szerint az még fontosabb, hogy a pécsiek igényt is tartanak egy XXI. századi technikával ellátott belvárosi mozira.

Az új vászon nagyobb, mint egy kertvárosi panellakás.
Az új vászon nagyobb, mint egy kertvárosi panellakás.

A felújítás során a megemelt dőlésszögű, 350 nézőre tervezett lelátó, a 65 négyzetméteres vászon, és a kicsinosított páholy mellett a moziban egy aktív Xpand nevű 3D-vetítő fog majd működni, amely jelenleg a világ legmodernebb ilyen készüléke.

uránia13

A hivatalos megnyitóra és a sajtóbejárásra szerdán kerül sor,  csütörtökön pedig már 16.15-kor indul a nyitási maraton, s hétvégén délelőtt is lesznek vetítések.

urania_maraton