Szeretet pontot avattak Pécsett

Baptista Pontot nyitottak Pécsett pénteken, amely Baranya, Tolna és Somogy megye segélyirodájaként fog működni. Az eseményen Csizi Péter alpolgármester és dr. Hoppál Péter országgyűlési képviselő mellett Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat vezetője is megjelent.

hirdetés

A pécsi iroda a város baptista szervezeteinek összefogásából született meg, megnyitására pedig azért volt szükség, mert sok segélykérelem érkezett régióból a szervezethez.

Szenczy Sándor, a szeretetszolgálat vezetője elmondta: minden megyeközpontban szeretnének alapítani egy hasonló Baptista Pontot. A pécsin kívül azonban egyelőre csak 6 ilyen segélyiroda van idehaza.

– A szeretetszolgálat eddig is jelen volt a városban, de fontos számunkra a szélesebb körű közösségi segítségnyújtás, amelyben segítségünkre lehet ez a pont – vélekedett Szenczy Sándor.

hoppál, baptista pont
Hoppál Péter: az önkormányzat minden tőle telhető segítséget megad a baptistáknak.

Dr. Hoppál Péter országgyűlési képviselő elárulta: családjukban is fontos az adakozás. Ezért adventkor arra kéri gyermekeit, hogy  a már nem használt, de még jó állapotú játékaikat ajánlják fel a szegényeknek.

– Fontos az állam és az egyház összefogása, hatékony együttműködése. A baptisták pedig eddig is komoly munkát végeztek Pécsett, amelyhez az önkormányzat továbbra is megad minden tőle telhető segítséget – közölte  Hoppál.

csizi, baptista pont
Csizi Péter szerint itt könnyen lehet másokon segíteni.

Csizi Péter, Pécs alpolgármestere szerint itthon még nem alakult ki az adakozás kultúrája. A magyarok tévesen azt gondolják, hogy csak akkor ér valamit az adomány, ha nagy értékű. Ráadásul ott van az az aggály is az emberekben, hogy nem biztosak benne, felajánlásuk eljut a megfelelő helyre.

– Ezért is mondhatjuk, hogy komoly hiányosságot pótol ez a pont, mert itt egyszerűen és könnyen lehet másokon segíteni – zárta beszédét Csizi Péter.

adomány, baptista pont
Hat rászoruló családnak nyújtottak át hideg élelmiszercsomagot.
[box title=”Miként adakozhatunk?” box_color=”#ce1d34″]A Katalin utca 1. szám alatt megnyílt Baptista Pontnál több módon is lehet segíteni a rászorulókon. Be lehet vinni a már nem használt, de jó minőségű tárgyakat (például ruhát, vagy játékot), aminek az eladásából befolyó összeget tartós élelmiszercsomagra költik a baptisták. Ugyanígy be lehet térni a boltba vásárolni, az ebből összegyűlő pénzt szintén jótékonysági célra fordítják.[/box]

 • Néphangja

  Ha éhezel ne internetez, hanem dolgoz.

 • orós anna

  potonyi vagyok segitsetek lécives éhezünk!!!!!!!!!!!

 • anna

  szegény vagyok segitsenek!!

 • Névtelen

  Menyél be segítőnek és akkor megtudod hogy ki mit rak el az adományokból. Ne az alapján ítélj amit máshol látsz vagy hallasz

 • szemétség

  Először az osztogatók elteszik maguknak ami megtetszik nekik aztán ami marad azt osztják. Sok helyen sajnos így megy.

 • Julianus

  Hányingerkeltően cinikus, hogy azok avatnak “Szeretet Pontot” akik szerint a szegénység, a hajléktalanság üldözendő bűn. Ezek nem keresztények, a szegényellenességnek nincs köze a jézusi tanításhoz! Ferenc pápa épp a szegények támogatásában határozta meg az egyház legfőbb feladatát…

 • a nép hangja

  Jó ember, csak éppen a munkatársait éhbérért dolgoztatja , juttatásaikat megvonta , megígérte , hogy visszakapják . Remélem nem tőlünk várja, hogy adakozzunk !

 • munkatárs

  Reményeim szerint hamarosan kiderül ki is Szenczy..mit tesz a rá bízott javakkal. Milyen embertelen módon bánik munkatársaival.Nem szabad több javat a baptisták kezére adni!! Pláne míg ez a bárány bőrbe bújt farkas a vezetőjük!

 • reismeros

  Remek kezdemenyezes, tisztelet minden resztvevonek

 • Almási Ibolya

  Józan volt, nem értem miért kell megítélni másokat. Ennyi család jelentkezett, hogy szeretne kapni tartós élelmiszert. A többi nem tudott róla, vagy valamiért nem jött nem kért. Áldottak mind akik ott voltak, és segíteni jöttek önzetlenül, nem ítélkezni.

 • Pécsi

  Csak hat rászoruló családot találtak?

 • valaki

  Hihetetlen,hogy valaki még itt is csak azt nézi, hogy hol lehet szidni a kormányt és annak embereit…

 • Ismerős

  Hoppál Péter józan volt?
  Ezt a szép kezdeményezést, kár elrontani ilyen emberek jelenlétével. Az ítélkezés Isten dolga, így én is az Atyára bízom ezt a dolgot!

 • Almási Ibolya

  Hálás vagyok, hogy segíthetünk ezzel is a rászorulóknak, és köszönöm sok segítő kezet, melyet Isten vezet . Áldás mindenkinek.

 • nyugdíjas

  Hoppál Péter mit kapott?