Szeretnél élőben látni ilyen cuki szőrmókokat? Mutatjuk, mit kell tenned!

Nem, ez bizony nem plüssállat!

Kezeket fel, ki tudja megmondani, mi látható a képen? Természetesen egy szívfacsaróan édes, újszülött vörös pandáról van szó. A pécsi zoo célja pedig, hogy pontosan ilyen aranyos bébiállatokkal örvendeztessenek meg minket!

hirdetés
Uránia Mozi

Az oregoni állatkert tette közzé a napokban a videót, melyen vörös pandájuk és kicsinye látható, az odújukba beépített kamera felvételein. Az még így is látszik, mennyire pihe-puha a rózsaszín tappancsú kis jövevény bundája, mi is szívesen megsimogatnánk. Erre pedig talán esélyünk is lesz nemsokára, méghozzá Pécsett.

Mint ismert, a pécsi zoo nemrég gyűjtésbe kezdett, hogy városunk lakói is gyönyörködhessenek ezekben a különleges állatokban. Lapunk képeken be is mutatta azt a nőstény ikerpárt, melyek számára az adománygyűjtés révén kifutót építenének. A cél, hogy később hímekkel tovább gyarapítsák az állományt, majd természetesen várnák a kis utódokat is.

A kampánnyal 2 millió forintot szeretne nyerni az állatkert, de a cél egyelőre még távol: 26 százaléka gyűlt össze – július 3-áig – a pénznek eddig, és még 31 nap áll az adakozó kedvűek rendelkezésére, hogy csatlakozzanak. ITT lehet segíteni, hogy Pécsnek is lehessen saját vörös pandája.

Íme, egy kis kedvcsinálóként az oregoni kisállatok:

Vagy itt van a Cincinatti Zoo pandalánya is, akit épp ultrahangoznak, miközben egy-két finom falattal elterelik a figyelmét. Mint beszámoltak róla, a Lin nevű panda június 23-án egy egészséges bébinek adott életet – a kutatók és gondozók végig figyelemmel kísérték a vörös panda vemhességét, és szerencsére minden rendben zajlott.

Hirdetés