Szertorna: 120 milliós sportfejlesztés Pécsen

Mintegy 120 millió forintos beruházás keretében szertorna termet alakítanak ki idén Pécsen, jelentette be Csizi Péter országgyűlési képviselő szerdán a Magyar Zoltánnal közösen tartott sajtótájékoztatón.

hirdetés

Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség (MTSZ) elnöke a szerdai pécsi sajtótájékoztatón az MTI közlése szerint arról beszélt, hogy a 680 négyzetméteres terem a Verseny utcában, egy volt ipari létesítményben lesz, a város tornasportjának és szakágainak fejlődését, infrastrukturális feltételeinek javítását szolgálja.

Mindehhez hozzátette, hogy a felújítás költségeit az állam vállalta, az üzemeltetés pedig a Nemzeti Sportközpontok feladata, az MTSZ pedig szerekkel támogatja a pécsi tornaszakosztályt és lehetőség lesz főállású edző foglalkoztatására is.

A fiatal tehetségekért csinálják
A fiatal tehetségekért csinálják

Magyar Zoltán reményét fejezte ki, hogy a beruházás által Pécsen fellendül a tornasport, a város tornaközponttá válik.

Csizi Péter pécsi fideszes országgyűlési képviselő azt hangsúlyozta, hogy a városi tornasportnak remek utánpótlása és jó edzői vannak, de az edzésfeltételek biztosítása terén van hova fejlődnie, ezért is örülnek az új teremnek.

Az eseményen elhangzott: az összeolvadás alatt álló Pécsi Sport Nonprofit Zrt. Sportiskola torna szakosztályának és a Pécsi Torna Egyesületnek több mint száz tagja van, közülük huszonöten versenytornászok.

Csizi Péter és Magyar Zoltán a sajtótájékoztatón köszöntötte az Európa Játékokon győztes aerobik csapat pécsi tagját, Bali Dánielt és edzőjét, Réfi Esztert.