Szétcsúszott az MSZP?

Minden jel szerint teljesen szétcsúszott az MSZP választási kampánya Pécsett. Szakács László eltűnt, Tóth Bertalanról alig tudni valamit. Mindeközben még azt sem árulják el, kik a kampányfőnökök, akiktől napi infóhoz juthatna a média

hirdetés

Mivel sok esetben – érthető okokból -, magukat a képviselőjelölteket igen nehéz elérni telefonon, a kampányfőnökök azok, akiken keresztül, vagy akik segítségével könnyebb tartani a kapcsolatot a politikusokkal. Az MSZP-n kívül mindegyik párt, vagy politikai csoportosulás egy napon belül válaszolt arra a levelünkre, melyben a kampányfőnökök elérhetőségét kértük  annak érdekében, hogy gördülékenyen menjen a napi információáramlás.

Tavaly májusban még lelkesebbek voltak.
Tavaly májusban még lelkesebbek voltak.

Készségesen küldték a neveket, telefonszámokat, e-mail címeket, a pécsi szocialistáknál azonban falakba ütköztünk: hetek alatt sem árulták el, kik Szakács László és Tóth Bertalan kampányfőnökei.

Az MSZP pécsi aktivistái közül jó néhánnyal beszéltünk, akik nem festettek rózsás képet a baloldali Összefogás helyi kampányáról. Többen is panaszkodtak Szakács Lászlóra, akit “alig látnak” Pécsen, a jelölt nélkül pedig nincsen könnyű dolguk például az aláírásgyűjtések során. Szakács aktivistái szerint van “egy fiatalember” a jelölt közvetlen környezetében, de abban megoszlottak a vélemények, hogy ő a kampányfőnök avagy nem. A nevét mindenesetre nem tudták megmondani.

A saját bázis!
A saját bázis!

A Tóth Bertalan körzetében dolgozó MSZP-s aktivisták közül többen nem is pécsiek, nekik a jelölt nevén kívül fogalmuk sem volt semmiről. A helyi viszonyokat jobban ismerő pécsi segítők szerint “csak saját bázisra mennek”, de nincs könnyű dolguk, mert “az emberek láthatóan elfordultak a politikától” pedig “tavaly májusban még nagy volt a lelkesedés”. Szerintük Kőhegyi István, volt szocialista városi és országgyűlési képviselő, ma vállalkozó Tóth kampányfőnöke, de amikor másoknál is rákérdeztünk erre, akkor ők azt mondták “nem látnak bele a belső ügyekbe”.

Kőhegyi István
Kőhegyi (balról a második) a titkos kampányfőnök?

Lapunk többszöri érdeklődésére Fuchs Gábor, az MSZP egykori városi képviselője, Tóth Bertalan barátja szintén nem árulta el, ki a kampányfőnök, de azt mondta, őt nyugodtan lehet keresni a jövőben.

A Kőhegyi Istvánról készült fotó forrása: Pécsi Újság.hu

 • árkán

  április 7.-én is felkel majd a nap….bolsikáim….ajánlom minden kommancskommentnek a mértéktartást….és ne köcsögözzzzz!!!!!

 • szöcs

  Vörösök ne foglalkozzatok jeniferrel leirta….

 • Haha

  Az MSZP olyan fantasztikus munkát végzett 2002-2010 között, hogy az emberek csak úgy özönlöttek, hogy rájuk szavazzanak. 2010-ben ezt láthattuk is. Annyira kiemelkedő munkáát végeztek a városért, hogy ha a Fidesz egy közlekedési lámpát indított volna ellenük, az is megveri őket.

  Múltkor odamentem egy MSZP standhoz érdeklődni, amin Szakács képe volt, hogy megtudjam, mikor lehet vele találkozni. Erre a segítő annyit válaszolt, hogy ő már hetek óta nem látta, nem tudja, de Kertvárosban van irodája. Ne zavarjon senkit, hogy az Tóth Berci körzete…

  Szervezett csapat

 • Game Over!

  Sovány egy cikk mondhatom! Mindenesetre nagy baj lehet a rothadó narancsosoknál, ha ilyen cikkeket íratnak veletek!

 • Jenifer 2.0

  Stílusából ítélve a nick mögött Szemán lehet.

 • Jenifer

  Gusztustalan egy cikk, mondhatom….de mit lehet várni egy ilyen újságtól?
  Különben is miért is érdeklődik ez a szennylap…köze nincs hozzá, csak fikázó cikkeket tud megjelentetni….abból volt már elég!
  Ha az MSZP helyében lennék, elküldeném őket a zivatarosba…..foglalkozzanak a Pávával, meg a Csizivel…..
  Hajrá Összefogás, hajrá Szakács Laci, hajrá Berci!
  Ne foglalkozzatok a köcsögökkel!

 • Lopós

  Szakács már tesz az egészre. 16. helyen van a listán, ezért nem is töri magát, emiatt nem jelenik meg sehol.

  Megvan neki a húsosfazék 4 évre Házmestery oldalán. Köszöni jól van.

 • nemtudomki

  Nyugtával dícsérd a napot!

 • Szavazó

  Megerősítem. Én is érdeklődtem az egyik standnál Szakács László kampányfőnöke iránt, de fogalmuk sem volt róla. Kicsit fejetlennek érzem az egészet, pedig nagyon kéne egy normális baloldali párt, mert így esélytelen lesz leváltani Orbánékat.

 • a 2 “híres” 3nevű

  Na, brávó! Kőhúgyi + a másik 3nevű, üszögpusztai sík a tutti hírforrásotok??? Szomorú 🙁

 • szöcs

  Ezekre a fika dicséret. Képeken látszik a “fiatalság proliság” …piros polon gyilkos képe diszeleg.

 • Gabika

  Ahogy olvasom, inkább a szocik fizetnek ezért, ők generálják az ilyen híreket ahelyett, hogy kinyögnének két nevet, mint a többiek.

 • Lajos

  Mennyit fizetnek a pártközpontból a napi szintű MSZP-fikázásért?