Szigorítanak a sporttámogatásokon

A Jobbik javaslata alapján jelentősen szigorodni fognak a pályázati szabályokat a sporttámogatások igénylésekor – jelentette be Fogarasi Gábor önkormányzati képviselő, az ellenzéki párt péntek délelőtti sajtótájékoztatóján.

hirdetés

A továbbiakban írásbeli nyilatkozatot is kell tennie minden egyesületnek arról, hogy nem rendelkeznek adósságokkal – állt a Jobbik javaslatában, melyet nemrég a városvezetés is elfogadott.

Fogarasi Gábor hangsúlyozta, nagy siker ez most, hiszen a Népjóléti- és Sportbizottság alelnökeként mindig kiemelt téma volt a sporttámogatás számára.

– Óriási probléma volt, hogy olyan egyesületek kaptak támogatásokat, akik nagy tartozásokat, adósságokat halmoztak fel és görgettek maguk előtt – mondta a képviselő.

IMG_3037
Fogarasi szerint nagy probléma oldódhat most meg

Az elfogadott javaslat bekerült a támogatási szabályzatba, eszerint minden támogatásra pályázó sportegyesületnek írásban kell nyilatkoznia arról, hogy nem rendelkezik tartozással. Ha pedig később kiderül, hogy nyilatkozata valótlan, eltiltják a pályázattól, illetve a támogatásként kiadott összeget vissza kell fizetnie – ismertette a részleteket.

Fogarasi szerint azonban nem állnak meg, további cél az, hogy a sporttámogatásokat eredményességi szempont alapján is mérlegeljék. Így kiküszöbölhető, hogy olyan egyesületek jussanak támogatáshoz, akik nem tudnak jelentős, országos, illetve nemzetközi eredményeket felmutatni.