Baranyára és Pécsre kiemelten figyel a kormány

A kormány öt megyére, köztük Baranyára kiemelt figyelmet fordít a beruházások ösztönzése terén – mondta a Pécs TV-ben Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki a BAT Pécsi Dohánygyárának fejlesztése okán járt a városban. 

hirdetés
Uránia Mozi

Szijjártó Péter hangsúlyozta a 100 új munkahelyet jelentő pécsi gyárfejlesztéssel kapcsolatosan, hogy az ilyen fejlesztések hozzájárulnak ahhoz, hogy Pécs ne csak önmagában, a város határain belül gondolkozhasson, hanem a régióközponti szerepe is még hangsúlyosabbá váljon. Beszélt arról is, hogy a BAT-tal újabb fejlesztésről és annak támogatásáról is tárgyalnak.

A külgazdasági miniszter szerint a világgazdaságban az országok között egyre nagyobb a verseny az érték- és munkahelyteremtő, innovatív technológiákat alkalmazó, fejlesztő beruházásokért. Az, hogy az utóbbi időben több nemzetközi nagyvállalat is bejelentette, hogy Pécsett telephelyet hoz létre, vagy továbbfejleszti már megépült gyárait, mutatja, hogy a Pécshez hasonló vidéki nagyvárosok – főként ahol magas színvonalú egyetemi oktatás folyik – fel tudnak nőni Budapesthez.

– Vári Attilával szoktam beszélgetni, és jól gondolja, hogy Pécs számára a regionális és nemzetközi kisugárzás is fontos – tette hozzá. Azt is hangsúlyozta, hogy a kormány úgy alakította át a beruházásösztönzési rendszerét, hogy öt megyére, köztük Baranyára külön fókuszáljon, és a lehető legjobb feltételek mellett biztosítsanak támogatást a fejlesztésekhez. Kiemelte, Pécs fejlődése vitathatatlan, hiszen nőtt az iparűzésiadó-bevétel, vonzó beruházási központtá vált a város.

Az önkormányzati választásokkal kapcsolatban elmondta, ha a pécsiek Vári Attila mellett döntenek, akkor biztosak lehetnek abban, hogy a regionális fejlődés folytatódni fog és a kétszeres olimpiai bajnok eléri az általa kitűzött célokat.

 

Hirdetés