Szilágyi Jenő kapta az idei városi sajtódíjat

Március 13-án, pénteken, a szabad sajtó alkalmából adták át Pécsen a Várady Ferenc-díjat. A korábbi sajtódíjat idén Szilágyi Jenő, a Hír TV szerkesztő-tudósítója érdemelte ki. A Zsolnay-negyed Apostolos termében tartott ünnepi eseményen Boros Misi szolgáltatta a komolyzenei hátteret.

hirdetés

Három éve döntött úgy a pécsi közgyűlés, hogy a korábban sajtódíjnak hívott elismerést Várady Ferencről, neves egykori pécsi újságíróról nevezi el. Idén Szilágyi Jenő kapta a kitüntetést, aki 25 éves kimagasló szakmai munkássága révén érdemelte ki a díjat.

szilágyi jenő, sajtódíj6

– A mai világban kiemelt figyelmet kap a média és a sajtó tevékenysége. Ilyenkor mindig felvetődik, hogy ki legyen az az adott személy, aki érdemes a kitüntetésre. Különböző szempontok és elvárások alapján születik döntés. Én személyesen is figyelemmel kísértem az elmúlt húsz évben Szilágyi Jenő pécsi munkásságát. Ő a nyugodt, objektív, az igazságra törekvő stílust képviseli. Ez a fajta magatartás egyre inkább fontos, hiszen egyre kevesebb újságíróra jellemző az ilyen jellegű attitűd. Ez nemcsak a hitelességet erősíti, hanem a riportalany számára is megnyugtató, hiszen higgadtságot, nyugalmat közvetít – méltatta a szakembert Páva Zsolt polgármester.

szilágyi jenő, sajtódíj2

A városvezető ezután Lovász István jegyző társaságában adta át az elismerést a díjazottnak.

Szilágyi Jenő 1956-ban született. Előbb 1979-ben, a pécsi Pollack Mihály Műszaki Főiskola villamosmérnöki karán szerzett villamos üzemmérnöki végzettséget, majd 1988-ban a Janus Pannonius Tudományegyetemen okleves közgazdász lett. Több mint negyedszázados újságírói pályafutását 1989-ben kezdte a Magyar Rádió pécsi körzeti stúdiójának magazin- és híradó-szerkesztőjeként. Dél-dunántúli regionális tudósító volt 1997 és 2003 között, majd a TV2 külsős munkatársa. Jelenleg a Hír TV dél-dunántúli tudósítója, szerkesztő-riportere, valamint a kaposvári egyetem kommunikáció- és médiatudományi tanszékén óraadó.