Szilárd és egységes úton az LMP

Számos kérdésre próbált választ adni adni az LMP csütörtöki sajtótájékoztatóján Pécsett. Szél Bernadett, a párt társelnöke, és Keresztes László Lóránt pécsi önkormányzati képviselő, az Országos Elnökség tagja beszélt az Lehet Más a Politika jövőjéről, a megfogalmazott programokról és csapásirányról, amerre tartanak.

hirdetés

Az LMP nyári országjáró körútjának első állomása Pécs. Szél Bernadett szerint fő célja, hogy a párt irányvonalát és új programját bemutassa a lakosságnak, a személyes találkozások által kapcsolatot teremtsen az emberekkel.

Többször hangsúlyozta, az újonnan felállított Megújuló Magyarország programjuk egy új megoldást, új utakat kínál mindenki számára, és komoly kihívás elé állítja a kormányzó Fideszt. A program veszélyes a többi párt számára is, lévén, ők már régóta nem rendelkeznek semmilyen koncepcióval.

A Megújuló Magyarország programban a zöld párt nagy hangsúlyt fektet a mezőgazdaság kérdéseire, hiszen szabad szemmel látható, hogy az elmúlt években ezen a téren semmi sem történt, ami előre mutatna. Fontos az élelmiszer termelésének kapacitását növelni, hiszen ez jelentős forrást jelenthet az ország számára.

A mezőgazdaság minden területén, és az energiaellátásban is törekedni kell a zöld megoldásokra – mondta az LMP társelnöke.

keresztes
Keresztes szerint eltökélt a párt

Keresztes és Szél egyaránt úgy nyilatkoztak, az LMP semelyik párttal nem akar és nem is fog koalícióra lépni, főleg azokkal, amelyek részt vettek az elmúlt 25 év Magyarországának szétrombolásában. Az elmúlt évek során nem változtattak politikai irányvonalukon, és ezt a jövőben sem kívánják megtenni.

A Schiffer András lemondásával kapcsolatos kérdésre azt felelték, a párt teljesen együtt, összhangban működik nélküle is, konkrét személyi kérdésekről pedig egy július közepi kongresszuson dönt majd az LMP.

Keresztes szólt a Pécs melletti, bodai nukleáris hulladéktároló kérdéséről is, ugyanis szerinte a városvezetés nem tette kellőképpen lehetővé, hogy annak idején a pécsiek a hangjukat hallassák az ügyben, illetve a két országgyűlési képviselő sem emelte szavát egyszer sem a fővárosban az atomtemetővel kapcsolatban.

Most a kormány szándéka egy olyan nukleáris hulladék kezelésével és semlegesítésével kapcsolatos technológiát bevezetni az országban, mely már Nyugat-Európában és a tengerentúlon is régen megbukott. Tehát egy olyan koncepcióval kapcsolatban került szóba a bodai atomtemető ügye ismét, amely már alapvetően hasznavehetetlen. Az LMP pécsi képviselete tehát arra kéri Csizi Pétert és Hoppál Pétert, tegyenek meg mindent a bodai atomtemető ügyében, hiszen Pécs közvetlen szomszédságában építenék meg a létesítményt.