Szili hozta ki az őszödi beszédet?

A pécsi Szili Katalin is gyanúba keveredett mint az őszödi beszéd egyik kiszivárogtatója. A Szociális Unió elnöke szerint ez képtelenség.

hirdetés

Szabó Bálint volt MSZP-s politikus a Heti Válasznak adott interjújában azt állítja, jelen volt, amikor Eduardo Rózsa-Flores három MSZP-s felsővezetővel meghallgatta az őszödi beszéd felvételeit, azok nyilvánosságra kerülése előtt. A Fiatal Baloldal korábbi Vas megyei elnöke meg is osztotta az újsággal a három jelenlévő keresztnevét, amely után rögtön elkezdődtek a találgatások.

Amikor 2006. szeptember 17-én nyilvánosságra került a hanganyag, számos találgatás indult meg azzal kapcsolatban, hogy ki adhatta át azt a sajtónak. A gyanúsítottak között volt maga Gyurcsány Ferenc és Eduardo Rózsa-Flores is.

Mint mondja, bolíviai-magyar ismerősének halála óta ő az egyetlen koronatanú, de hamarosan az is kiderülhet, hogy Rózsa-Flores másképp is dokumentálta-e a találkozót. A Szabó Bálint által felsorolt nevek között a Katalin is szerepel, amely alapján a gyanú Szili Katalinra terelődött.

Szili Katalin: nevetséges lejáratási kísérlet!

Az interjúra Gyurcsány Ferenc rögtön reagált, aki Facebook-oldalán az alábbi üzenetet osztotta meg: „Ha jól értem a szöveget, akkor Baja Ferencet, Szekeres Imrét és Szili Katalint gyanúsítják azzal, hogy egy közvetítőnek átadták a Balatonőszödön elmondott beszédem hangfelvételét. Gyűlölöm az árulást és megvetem az árulókat. De bármi ilyesmivel vádolni valakiket csak akkor szabad, ha megdönthetetlen bizonyítékok állnak rendelkezésre.”

Szili Katalin az őt ért vádakra egy lapunkhoz eljuttatott közleményben úgy reagált, hogy a vele kapcsolatos valamennyi állítás valótlan és nevetséges lejáratási kísérlet.

– Olyan ügyekben kényszerítenek védekezésre, amelyekhez közöm nem volt és nincs – mondta.

Hangsúlyozta: „az őszödi beszéd kiszivárogtatásának körülményeivel foglalkozó valamennyi vizsgálat és dokumentum nyilvánosságra hozatalát magam több alkalommal, hivatalosan kezdeményeztem”.

Szili azt állítja, Eduardo Rózsa-Floresszel sem találkozott, a nevét is csak mint minden átlagember, a híradásokból ismeri.

[frame]

Az őszödi beszéd néven elhíresült monológ Gyurcsány Ferenctől származik, 2006-ból. A volt miniszterelnök a balatonőszödi zárt MSZP frakcióülésén tartotta meg szónoklatát, egy hónappal a választási győzelem után. A hanganyagot szeptember 17-én ismeretlen személyek több médiumnak is eljuttatták, tartalma pedig hatalmas botrányt kavart, miatta utcai zavargások is kitörtek. Egyes politológusok szerint a beszéd nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az MSZP elveszítette hitelességét és a választásokat is.

[/frame]

 • Csöves

  Figyelj Pampa a jövő héten! Ha esetleg kikerülünk a túlzott deficiteljárás alól a jövő héten, akkor is itt leszel majd?

 • Pampalini

  A teljesen érdektelen, lejárt lemez Őszöd-sztorit a kormány és médiája görgeti, hogy ne kelljen számot adnia a nyilvánosság előtt az EU-s eljárásokról, a romló életszínvonalról, közbiztonságról és a narancsos mutyikról…

 • Imre Katalin

  Ferenc testvér szépen zsarolgatja a szocikat, hogy bevegyék az Összefogás buliba. 🙂

 • nosa

  Ezúttal miért ne hazudnának??

 • Tuttigéza

  Ők maguk hozták igy a birkák tudomására hogy elqrták és hazudtak. Na meg hazudnak éjjel,-no meg nappal.

 • Szerintem

  Szili hiteltelen, megélhetési politikus, aki elárulta a baloldalt és azt a pártot, amelynek mindent, mindent köszönhet!