Szinte ingyen utazhat 800 gyerek

Átalakítják a szociális kedvezményeket a bérleteket és az étkeztetést illetően, aminek következtében több száz gyereknek segíthetnek. Erzsébet-táborokra is lehet még jelentkezni.

hirdetés

Eddig az alsótagozatos diákok kaphattak bérlettámogatást, amit azonban a minap meghozott döntés után kibővített az önkormányzat. A módosításnak köszönhetően az 5-8. osztályos gyerekeknek is adhatnak kedvezményt, amennyiben körzetes iskolába járnak, illetve olyan sport, vagy művészeti foglalkozásra, amelynek elérése busszal történik.

– A korábbi kedvezményben 700 alsós részesült, most nagyjából újabb félezer tanulót érintenek a pozitív változások – mondta Moór Eszter, a népjóléti bizottság elnöke. Április elsejétől jogosultak a gyerekek a kedvezményre, amit a szülők a lakóhely szerinti területi szociális központban igényelhetnek.

buszok2
Szélesebb lesz a kedvezményezetti kör

A bérlettérítés felhasználását igazolni kell úgy, hogy az adott hónapot követő 15 napon belül le kell adni a bérletek megvásárlásáról szóló, a gyermek nevére kiállított számlát az illetékes szociális központba. Erre a célra összesen 33 milliót áldoz a város.

A módosítások azonban nem csak az utazási kedvezményeket érintik. A város ugyanis kibővítette azoknak a körét, akik az étkeztetésben kapnak segítséget. Így nem csupán azoknak lesz olcsóbb az ebéd, akiknek szociális helyzetük miatt automatikusan járt a segítség.

Az új szabályok szerint annak is jár a kedvezmény, akinek családjában az egy főre számított havi családi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 150%-át (ez jelenleg 42.700 forint), másrészt akit egyedül nevelnek és az egy főre jutó jövedelem nem lépi túl az említett nyugdíjminimum 170 százalékát (48.450 forint).

Ez utóbbi célra húszmillió forintot különített el az önkormányzat, a módosítások a normatív támogatásra jogosult gyermekeken felül további 800 gyermeket érintenek, fejenként 2-3 ezer forint értékben – tette hozzá az elnök.

[box title=”Márciusban kell jelentkezni”]

Idén is lesznek Erzsébet-táborok, amelyek minden gyermek számára nyitottak, jelentkezéseket legkésőbb március 20-ig fogadnak. A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány 62 pályázatot hirdetett meg, a programra idén 3,5 milliárd forintot biztosítanak. A cél az, hogy olyanok is kapjanak üdülési lehetőséget, akik még életükben egyszer sem voltak nyaralni, illetve olyan nagycsaládok, akik szintén nélkülözték a közös kikapcsolódást. A részvétel költségeit a legtöbb esetben 90 százalékban finanszírozzák.[/box]

 • Ítélőszék

  Apró probléma ! a kép nem épen az érintetteket mutatjta:) Ha ezt az intézkedést bevezetik, az esélyegyenlőség biztosához fogunk fordulni. Felháboríto a Narancs rablóinak újabba diszkriminációja.. Ezt is mi az adófizetők fogjuk megfizetni kamatostúl. Az építményadónál miért nem enged a narancs diktatűrája? ?)

 • Krisz

  Kedves Boros Zsoltné,
  Az Erzsebetprogram weboldalra látogatva minden információt megtudhat.

 • boros zsoltné

  jonapot van 3 kis koru gyerekem szeretnénk nyaralni meni miis nyáron olvastam van erzsébet tábor hogyan lehet jelentkezni választ várom köszönöm