Szolga Antallal hoznának beruházásokat Mislenybe

Változást sürgetnek Kozármislenyben: a jelenleg regnáló polgármester ellen induló Szolga Antal megkapta Völgyesi Gyula korábbi városvezető támogatását, aki szintén aspirált volna a címre. Völgyesi, aki több évtizedig vezette sikeresen a várost, félretette személyes ambícióit, hogy hozzásegítse Szolga Antalt a győzelemhez, egységesítve a változásra törekvő erőket. Ugyanis szerinte nagy a baj. Megszólította Hoppál Péter országgyűlési képviselőt is, aki támogatásáról biztosította a volt polgármestert.

A Kozármislenyben megrendezett sajtótájékoztatón Völgyesi Gyula elmondta, Kozármisleny többször került már nehéz pályára, de a mindenkori kormány országgyűlési képviselői mindig segítettek, ha hozzájuk fordultak.

Elmondta, korábban a település gyorsan fejlődött, megelőzte a korát, az erős demográfiai mozgás következménye pedig az volt, hogy elfogytak az intézmények. Sikerült kormányzati támogatásból korábban építeni egy iskolát és egy óvodát is, most pedig egy bölcsődére lenne égető szükség, ám a tartalékok elfogytak.

Hozzátette: úgy adta át a várost megválasztott utódja kezébe, hogy rendelkezett egy erős tőkével, a feladat csak annyi lett volna, hogy olyan beruházásokat végezzenek a településen, hogy ez az összeg újratermelje magát. Azonban ez elfogyott, a húsz év kemény munkájának eredményét sikerült öt év alatt lerombolni. Biró Károly becsukta a kapukat és felégette a hidakat – vélekedett.

– Egy rossz gazdasági helyzetben, demográfiai tekintetben megszorulva nincs más kiút, mint hogy a választópolgárok most Szolga Antalnak adjanak bizalmat. Nem véletlenül léptem vissza, együttes erővel elérhetjük, hogy a vezetést leváltsuk.

Szolga Antal a sajtótájékoztatón röviden elmondta: megköszöni Völgyesi Gyula felajánlását, él vele, és felkéri polgármesteri tanácsadónak is, amennyiben a helyiektől megkapja a felhatalmazást október 13-án a város vezetésére. Nem a maga sikere, hanem Kozármisleny jövője szempontjából.

– Indokolt Völgyesi Gyula drámai hangvétele, hiszen óriási a tét a 13-i választásokon. Kozármisleny fejlődését mindig is a partnerség, a kiegyensúlyozott együttműködés, békességre való törekvés jellemezte – mondta Hoppál Péter, a térség országgyűlési képviselője. – Mára viszont olyan stílus uralkodott el a közéletben, a politikában és a képviselők között, ami vállalhatatlan, ami mindenkit feldühít. Az ezzel kapcsolatos megkeresésre én akkor azt feleltem, hogy keresni kell az együttműködést a közös cél érdekében.

Az együttműködés meg is született végül: a városi rangot kiharcoló, példaértékű városfejlesztési munkát elvégző Völgyesi Gyula háttérbe szorította személyes ambícióit, saját elképzeléseit és visszalépett Szolga Antal javára, hogy a változást követelő erők egységbe tömörüljenek.

– Az országgyűlési képviselő feladata az, hogy a térségéért küzdjön, harcoljon, és a települései minden lehetőséget megkapjanak a fejlődés érdekében – mondta Hoppál. – A mai Kozármisleny pedig nem az igazi arcát mutatja. Az igazi Kozármisleny, amely évekig csendben volt, most Szolga mögé sorakozik egy szövetségben.

– Én a jövőben bármikor kész vagyok az egyeztetésre, felajánlom segítségemet Szolga Antalnak, amennyiben igényt tart majd rá. Ezután új alapokra kell helyezni a fejlesztéseket, termelői beruházásokat idehozni. Visszatérni a normalitás útjára, újrakezdeni a munkát, újraindítani a párbeszédet – tette hozzá.

hirdetés

Hirdetés