Szombaton kezdődik a csokimámor!

Mint ahogy korábban megírtuk, február 4-5-én kezdődik az V. Csokoládé Karnevál, ahol lesz csokiszökőkút, bonbonkészítő bemutató, ehető látványosságok és még annál is több kóstoló.

hirdetés

Összesen 18 kiállító kényezteti majd ízlelőbimbóinkat február első hétvégéjén a Zsolnay-negyed E78-as termében. A látogatók találkozhatnak a magyar kézműves manufaktúrák csokoládékészítőivel, s egyedi, eddig talán még sosem kóstolt édességek közül válogathatnak. A ZSÖK és a Csoko-Láda Csokibolt együttműködésében létrejövő rendezvény házigazdája Lokodi Ákos séf, aki a látogatók előtt készíti el rendkívüli csokoládés ételeit, amit az érdekelődők természetesen el is fogyaszthatnak.

A Pécsi Tudományegyetem idén ünnepli alapításának 650. évfordulóját, mely során a helyszínen a látogatók előtt 30 kilogramm csokoládéból faragnak ki a profik egy 6-os, 5-ös és 0 számjegyet. A PTE 3d projektje bemutatja a csokoládé és a 3D kapcsolatát, valamint megtekinthető a helyszínen működő 3D nyomtató, amivel csokoládéformaként használható műanyagot fognak nyomtatni.

A karnevál két napja alatt továbbá öt szakmai előadás hallható,de megkóstolhatjuk Pécs csokiját is! A részvétel ingyenes, minden látogató tombolajegyet kap. A szakmai programok regisztrációkötelesek, ami a Pécsi Csokoládé Karnevál Facebook-oldalán tehető meg.