Sztárügyvéd védi Kata gyilkosát

Fővárosi ügyvédre cserélte le Péntek László pécsi ügyvédjét, Sólymos Sárát. Bándy Kata gyilkosa a két hét múlva kezdődő másodfokú tárgyalás előtt keresett sztárügyvédet.

hirdetésA Pécsi Ítélőtábla augusztus 28-án tárgyalja másodfokon a Bándy Kata ellen aljas indokból elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmény miatt indult büntetőügyet. A Pécsi Törvényszék bűnösnek mondta ki a vádlottat, s a bíróság halmazati büntetésül, mint többszörös visszaesőt, életfogytig tartó fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A vádlott a kiszabott szabadságvesztésből feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést – közölte a Pécsi Ítélőtábla.

A férfi vélhetően elégedetlen volt kirendelt védőjével, ezért döntött úgy, hogy lecseréli. Péntek egyébként nem értesítette erről ügyvédjét, Sólymos Sára a bíróságtól tudta meg, hogy már nem ő védi a gyilkost. A vádlott helyette a fővárosi Tuza Pétert kérte fel védelmére, aki mások mellett korábban a rendőrségi zaklatási ügybe keveredett Zsanettet, valamint Tasnádi Péter vállalkozót is védte. Az ügyvéd nem kívánta elárulni, mennyiért vállalta el az ügyet, az is elképzelhető, hogy nem fizet neki Péntek.

A két hét múlva kezdődő tárgyalásra egyébként már hetekkel ezelőtt regisztrálniuk kellett az újságíróknak a fokozott érdeklődésre való tekintettel, 35 sajtós mellett további 30 főt engednek majd be a tárgyalóterembe.