Szuper, tematikus napközis táborokat szerveznek pécsi gyerekeknek

Június végétől egészen augusztus végéig szervez megfizethető, tematikus napközis táborokat pécsi gyermekeknek az Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ – olvasható a pécsi önkormányzat lapunkhoz eljuttatott közleményében.

A közlemény főbb részletei:

  • Egész nyáron tematikus napközis táborokat szervez a pécsi gyermekeknek az Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ.
  • Június 29-e és augusztus 28-a között összesen nyolc turnusban szervezik a táborokat.
  • A gyermekek hideg étkezéséről, buszjegyről vagy bérletről a szülők gondoskodnak.
  • A táborok ára nagyon kedvező: az 5 napos turnusok díja a tematikus szolgáltatásoktól függően 1500 és 6000 forint között mozog.

Íme a városháza közleménye:

„A szolgálat oroszlánrészt vállalt a járvány időszakában az egészségügyi veszélyhelyzet okán felmerült szociális problémák megoldásában. A kihirdetett veszélyhelyzet véget ért, de a koronavírus számos megoldandó problémát hagyott hátra. A családsegítő szolgálat a város vezetésével egyeztetve most egy olyan területen veti be iskolai és óvodai szociális segítőit, amire valószínűleg minden eddiginél nagyobb igény mutatkozik majd.

– Aligha van olyan család, amelynek az életét az új koronavírus járvány ne befolyásolta volna jelentősen – mondta Nagy István, a központ vezetője. – Számos pécsi szülő veszíthette el a munkáját, vagy csak azon az áron tudta megtartani, hogy kényszerűen felhasználta nyári szabadságát a járvány idején. Számukra a megoldást gyermektáborok jelenthetik, ám egy jelentős réteg ezeket, akár heteken át, nem tudja megfizetni. Mi éppen rájuk gondoltunk.

A pécsi családsegítő szolgálat a tavalyi évben csak úgynevezett Erzsébet-táborokat tartott. Ebből idén is lesz 3 turnus, összesen 60 gyermekkel, ám ezek a megpályázható helyek beteltek.

A családsegítőknek köszönhetően mégsem maradnak táborozási, gyermekfelügyeleti lehetőség nélkül azok, akik erről a lehetőségről lemaradtak.

– Június 29-e és augusztus 28-a között összesen nyolc turnusban szervezünk tematikus táborokat – mondta Nagy István. – Ezek teljesen lefedik a nyár utolsó két hónapját, és nem csak megoldást nyújtanak azoknak, akik nem tudják másképp megoldani gyermekük felügyeletét, de változatos programokat is biztosítanak a kicsiknek.

Nagy István hozzátette: ezekben a táborokban a gyermekek hideg étkezéséről, szükség esetén buszjegyről vagy bérletről a szülők gondoskodnak. A táborok árban verhetetlenek: az 5 napos turnusok díja a nyújtott tematikus szolgáltatásoktól függően 1500 és 6000 forint között mozog.”

A táborok részletes leírásáról a családsegítő szolgálat ad tájékoztatást a 72/444-877-es vagy 72/441-677-es telefonszámon vagy az iskolas@ecsgyk.hu e-mail-címen.

Hirdetés