Szuperédes jövevény érkezett a Pécsi Állatkertbe!

Új borjúfóka érkezett a Pécsi Állatkertbe, akit különös érdeklődéssel fogadott az állatkert régebbi lakója, Bonifác. Az újonnan érkező fiatal nőstény borjúfókát Donkának hívják és az augsburgi állatkertből érkezett egyenesen Pécsre azzal a céllal, hogy meghódítsa a látogatók és a hím borjúfóka, Bonifác szívét.

hirdetés

Bár Donka egyelőre rendkívül visszahúzódó, a távolból szemléli a történéseket, Bonifáccal úgy tűnik, már most jól kijönnek. Míg Bonifác és gondozója tréningeznek, az új borjúfóka kíváncsian szemléli a munkát.

Láthatóan kedvelik egymást

Csizi Péter, országgyűlési képviselő elmondta, hogy nagy érdeklődéssel várta, hogy hogy fogadja az új lakót Bonifác, milyen lesz az első pillanat, az első találkozás az új jövevénnyel, hisz a politikus volt az, aki egy éve “örökbe fogadta” Bonifácot.

Siptár Dávid, az állatkert ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy több hónapos munka előzte meg a fókalány érkezését, mivel nem volt könnyű Bonifácnak megfelelő párt találni.

– Donka még nagyon visszahúzódó, a munkatársakkal viccesen meg is jegyeztük, hogy sokkal “nőiesebb”, elegánsabb az új hölgy személyisége. Bonifác az új jövevénnyel mind nemben, mind korban egymáshoz illő párt alkotnak, reméljük, hosszú távú jó kapcsolatot ápolnak majd – mondta el Siptár Dávid csütörtökön.

Siptár Dávid hangsúlyozta, ugyancsak köszönet jár a Pappas Autó Magyarország Kft.-nek, mint a Pécsi Állatkert kiemelt támogatójának, hogy segítettek Donka szállításában is. A Mercedes-Benz Pappas egyébként kiemelt támogatóként csatlakozott a Pécsi Állatkert fóka-élőhelyének fejlesztéséhez. Az erkölcsi és anyagi támogatás nagyon sokat jelentett az állatkert munkatársai és elsősorban az állatok számára. A segítségnek köszönhetően a fókák minőségi ellátása és környezetük fejlesztése hosszú időre biztosítottá vált.

A párkeresésében Pista és Béla, a Pamkutya vloggerei is közreműködtek, amit meg is örökítettek YouTube-csatornájukon.

A borjúfókák nagyon éber állatok, hangjelzésekkel kommunikálnak, böfögő, morgó hangokon. A Természetvédelmi Világszövetség vörös listáján a „nem fenyegetett” kategóriába sorolják őket, bár öt alfajuk közül kettő a kihalás szélén áll. A vadászat mellett leginkább az óceánok, tengerek szennyezése fenyegeti őket.