Szupermenza lesz Pécsen

A pécsi közétkeztetésért felelős cég, a Hungast Mecsek Kft. a Nevelési Központban alakít ki olyan menzát, amely mintául szolgálhat az ország más étkezdéi számára. Összesen 140 millióba kerül a projekt. 

hirdetés

Több száz gyerek fogyaszt menüt naponta a Nevelési Központ éttermében, az elmúlt évtizedekben jelentősebb átalakítás nem volt a konyhán sem. A Hungast Mecsek Kft. az általa használt pécsi konyhák felújítására, a konyhatechnológia korszerűsítésére, a tálaláshoz és az étkezéshez szükséges eszközök biztosítására ezidáig közel 250 millió forintot fordított.

hungasteee

A cég idén áprilisban egy mintaprojekt javaslatával fordult a pécsi önkormányzathoz. Őri László, Pécs alpolgármestere elmondta, a cél az, hogy a projekttel az ország valamennyi közétkeztetője és a köznevelési intézménye számára példát mutassanak.

Miután a Nevelési Központban 1200-an étkeznek, így elérhetik a pécsi fogyasztók több mint tíz százalékát. A szolgáltató által végzett felmérések szerint a közétkeztetés megítélését nagymértékben befolyásolja az ételek elfogyasztásának környezete, az éttermek kialakítása és felszereltsége.

hungastlátvány2

Az éttermet teljes körűen felújítják:  új álmennyezetet alakítanak ki, lecserélik a padlót, az étterem bútorait, korszerűsítik a világítást, színes lámpákat  helyeznek el. Kialakítanak egy saláta- és gyümölcsbárt is, valamint az informatikai fejlesztések révén a szülők számára leegyszerűsödik a megrendelések, lemondások folyamata. Kártyás rendszert vezetnek be, a fogyasztókat pedig interaktív módon, infoterminálokon keresztül tájékoztatják majd a menüről és az ételek tápanyagtartalmáról.

A szolgáltató a kivitelezési munkákat is elvégzi, mivel azonban a fejlesztés az önkormányzat tulajdonában lévő ingatlanban valósul meg, ezért annak megtérítésére igényt tart. A beruházás az előzetes költségbecslések alapján nettó 90 millió forint, amelyet a város 72 hónapon keresztül fizet majd ki a vállalatnak.  A Hungast Mecsek Kft. a fentieken kívül – a mintaprojekt megvalósítása érdekében – a főzőkonyhák technológiai fejlesztésére további nettó 50 milliót fordít, ám ennek beszámítását nem kérte.