Táblagépekkel tanulhatnak a pécsi kisdiákok

A Vodafone Digitális Iskola Program keretében szerdán összesen 71 táblagépet vehettek át a pécsi Szieberth Róbert Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, valamint a Vasas-Somogy-Hird Általános Iskola tanárai is diákjai. Az eseményen beszédet mondott Páva Zsolt polgármester is.

hirdetés

A telekommunikációs cég digitális iskolaprogramjának célja, hogy fejlessze a hátrányos helyzetű fiatalok digitális ismereteit és ösztönözze a magyarországi oktatás digitális átalakítását. A program során immár országszerte 25 iskolában tanulhatnak a diákok táblagépek segítségével.

gyárvárosi iskola, tablet, digitális iskola, hl02

– A digitális írástudás napjainkban az alapvető műveltség része. Elengedhetetlen tehát, hogy a fiatalok a legújabb eszközöket is képesek legyenek magabiztosan használni. A digitális kompetenciák fejlesztése kulcsfontosságú Pécs versenyképessége szempontjából is, így az elmúlt évek során az önkormányzat több százmillió forintot költött olyan beruházásokra, amelyek azt a célt szolgálják, hogy a gyermekek otthonosan mozogjanak a technológia világában. Digitális táblákat szereztünk be iskoláink számára, s fejlesztettük az oktatási intézmények informatikai rendszerét is – fogalmazott beszédében dr. Páva Zsolt polgármester,

A városvezető kifejezte örömét, hogy eme program során – amelynek egyik legnagyobb erénye, hogy az eszközök mellett egyben módszertant is ad a tanulók és tanáraik kezébe – immár piaci szereplők is segítséget nyújtanak az önkormányzat elképzeléseinek megvalósításában, így a korszerű technológia egyre szélesebb körhöz juthat el.

gyárvárosi iskola, tablet, digitális iskola, hl01

Zámbó György, a vasasi iskola igazgatója hozzátette, hogy a mostani generáció teljesen másképpen szerzi meg a számára szükséges információt, mint a korábbiak, vagy mint a pedagógusok.

– A digitális technika mindennapjaik részévé vált. Ehhez a helyzethez a nevelőknek is alkalmazkodniuk kell, ezért olyan módszereket, és eszközöket kell bevetnünk, amellyel motiválni tudjuk a gyermekeket a tanulásra. Ma már elengedhetetlen az információk nagyon gyors elérhetősége, továbbítása és kezelhetősége, valamint azok látványos és sokrétű kidolgozhatósága, ily módon ugyanis könnyebben felkelthetjük a tanulók érdeklődését, és a rögzítést is elősegítjük. Mindeme kihívásokra tökéletes megoldás a digitális technika alkalmazása – hangsúlyozta az igazgató.