Ennyiből megúszhatja!?

Célegyenesben vannak a diákok, igaz egyelőre csak a reklámújságokból látszik a dömping. A nagy választék és az akciózási hullám miatt a legtöbben az utolsó napokra csúsztatják a vásárlást. Azonban az első tippünk, hogy szép lassan már lehet készülni az iskolakezdésre, mert ha van idő körbenézni, olcsóbban is megúszhatjuk a becsengetést.

hirdetés

A legtöbb iskolában van egyfajta tanszerlista, ami mankó lehet a szülőnek, hogy mit és abból milyet érdemes vásárolni. Ez alapján írószerboltban, hipermarketben viszonylag egyszerűbb beszerezni az adott osztályhoz előírt kellékeket. Ha mindent össze kell vásárolnunk, a dobókockától, a tornazsákig, akkor bizony össze kell húzni a nadrágszíjat ahhoz, hogy kijöjjünk 15 ezer forintból. Nézzük, mi viszi el a legtöbb pénzt a családi kasszából!

Ha elsős a gyermek, és nem örököl a nagyobbik tesótól, akkor iskolatáskát kell venni venni, talán ez lehet a legnagyobb összeg. Ezek közül a legolcsóbbat a kínai boltban találtuk, amiért 2500 forintot kértek. A minőségét sokszor az ár is tükrözheti, a márkás táskákért több tízezer forintot is kifizethetünk.
 TIPP:  hátitáskánál érdemes több évre választani, mert ha a gyerek tud rá vigyázni, akkor úgy sokkal kifizetődőbb, mintha minden évben újat kapna. Persze, a gyerekek szeretik “rugdosni” is a cuccukat – szóval ez nehéz döntés.

A sok kellékes iskolatáska potom 74450 forintért elvihető
A sok kellékes iskolatáska potom 74450 forintért elvihető

tolltartó, amibe ceruzák, radír és vonalzó sem árt. A fémtokú tolltartót a legkisebbeknek nem ajánljuk, hiszen a sok színes ceruza már nem igen fér bele. Így ha tehetjük, akkor egy nagyobb, sok rekeszes vagy akár kihajthatós, cipzárosat válasszunk. Ezek 1000 forinttól kezdődnek, érdemes hipermarketekben körbenézni.

 TIPP:  ha van olyan, amibe elfér az órarend, akkor érdemes azt választani. Egyébként ennél is igaz, az olcsó húsnak híg a leve. A drágább, jobb minőségű tolltartó több évig kitarthat. Figyeljünk arra, hogy a tolltartó azért ne vonja el a gyerek figyelmét a tanárról, mert egy csillogó tok elvonhatja figyelmet.

A tolltartó fedlapja "fésülhető" - ez 12.000 forintba kerül
A tolltartó fedlapja “fésülhető” – ez 12.000 forintba kerül

Ceruzáknál minden osztálynál előírhatják, milyen keménységűt kell beszerezni. A nagyobbaknak pedig már toll is kellhet. A grafitoknál is óriási a választék, sok helyen lehet kapni márkajelzés nélkülieket. Kétdarabos kiszerelést már 30 forinttól választhatunk. De színes ceruzákat is be kell szerezni, amit mi 580 forinttért találtunk interneten. Ez a 12 darabos változat.

 TIPP:  érdemes interneten is körbenézni, ott ugyanis árukeresővel össze tudjuk vetni az árakat és ha összeállunk más gyerekek szüleivel, akkor még rendelni is érdemes.

Füzetek: a jó öreg kék színű Harmónia füzetekből találtuk a legolcsóbbat, amit talán még őseink is használtak. Ezek 39 forinttól kaphatók. A gyerekek viszont versenyt szoktak űzni abból, kinek milyen mintás, figurás a füzete, amit általában adott év divatja diktál. Ezek pedig drágábbak is, és magasabb minőséget is képviselnek – akár több ezer forintra is rúghat egy darab füzet ára.

 TIPP:  csomagot is tudunk venni, ami osztályra lebontva választható. De az eladók is tudnak segíteni abban, hogy egy bizonyos évre milyet kell vásárolni. Így pluszba csak akkor kell venni, ha betelik.

A jó öreg Harmónia füzet - a legkisebb méret 39 forintba kerül
A jó öreg Harmónia füzet – a legkisebb méret 39 forintba kerül

A gyerekeknek tornájához kell egy zsák, egy tornacipő, tornadressz és kis törölköző, szappantartó, szappan. És ha már tisztálkodó szereknél tartunk, akkor fogkefe, kispohár sem árt. Ha itt is egy ázsiai áruházba látogatunk el, akkor pár ezer forintból megúszhatjuk a csomagot, de ha a márkásabb választunk, mondjuk csak a dresszből, akkor 2500 forinttól indulnak a jól megszokott piros és kék, valamint fekete testhezálló fazonok. A vászon tornacipő szintén 2500 forintért szerezhető be a nagyobb cipőboltokban.

Az összeállításunkban nem írtuk bele a különórákat, egyéb sportfoglalkozásokat (úszás, foci, tánc), amikhez szintén bele kell nyúlni a pénztárcába. Egy biztos, érdemes a vásárlást inkább hosszabb ideig és megfontoltan megejteni, mert ha szeptember eleji kapkodás van belőle, hajlamosak vagyunk a túlköltekezésre.