Buszon felejtették a gyerekeket

Az óvónők szerint megalázó helyzetbe hozta a Kertvárosi Óvoda dolgozóit az a szülő, akinek a gyerekét véletlenül a buszon felejtették még február közepén. Az óvoda elnézést kért, és körültekintőbb munkavégzésre figyelmeztette a dolgozóit.

hirdetés

A buszon utazók segítéségének köszönhető, hogy pillanatok alatt megkerült az a két pécsi óvodás, akiket a Nevelési Központnál felejtettek fenn az egyik helyi járatú buszon. Az óvodások az ANK színháztermébe mentek, de két kislány nem szállt le a többi óvodással.

A gyerekek egy megállót utaztak tovább, az utasok vitték vissza őket a csoporthoz, a kislányok kis ijedtséggel megúszták a kalandot.

– Szóbeli és írásbeli figyelmeztetésben részesítettük az érintett dolgozókat, illetve az esetért felelős óvodapedagógust idegi kimerültsége miatt táppénzre küldtük, hogy pihenje ki magát – mondta lapunknak a Kertvárosi Óvoda vezetője, Nagyné Szabó Erika. Az óvoda vezetője mindkét kislány egy-egy szülőjétől személyesen kért bocsánatot, de az egyik apuka nem elégedett meg ezzel, ezért felháborodottan kért minden dolgozótól személyes bocsánatkérést, amit meg is kapott.

A vezető sajnálatát fejezte ki, elismerte, hogy hibáztak, azonban szerinte a férfi viselkedése megalázó volt a dolgozók számára. Lapunk névtelen olvasói levélből értesült az esetről, a vezető szerint ez sem volt elegáns, hiszen a két család írásban nyilatkozott, hogy lezártnak tekinti az ügyet.