Tavaszra kész a pécsi “Margit-sziget”

Az első lépések már megtörténtek az új pécsi, Tüskésrétre tervezett szabadidőpark kapcsán. A vállalkozó hidat épített, majd utat hoz létre, a város pedig hamarosan hozzákezd a tó kotrásához, medrének megerősítéséhez. Tavaszra lesz kész minden.

hirdetés

A malomvölgyihez mérhető, ám annál jóval modernebb, több elemmel felszerelt vízisípálya épül a tüskésréti tónál, körülötte pedig egy szabadidőparkot alakítanak ki a következő hónapokban.

Pécs új szabadidõparkja épül a Tüskésréten

– Október végén kezdődhet el a tó leengedése, kotrása és partfalának rendezése, így még idén elindulunk az első munkákkal, az igazi nagy építkezésekre jövő év legelején készülhetünk mondta lapunk kérdésére a beruházó Pécsi Víz Szolgáltató Kft. ügyvezetője, Katics Viktor.

A magáncéggel közösen alakítja ki Pécs az új parkot. Az önkormányzat megrendeli az előkészítő munkálatokat, amire korábban 150 millió forintot biztosított számára a Pannon Hőerőmű. Azért adott pénzt a vállalat, mert a területet korábban zagy tárolására használták még széntüzelés idején.

Pécs új szabadidõparkja épül a Tüskésréten

Ezt követően dolgoznak a magánvállalkozók. Ők további több mint 300 milliót költenek el a beruházásokra.
A tervek szerint a területen egy 575 méter hosszú vízisí- és wakeboard pálya, központi épület stégrendszerrel, világítással ellátott 1500 méteres gumi burkolatú futópálya, homokos strandröplabda és strandfocipálya, testedző park, öltöző, zuhanyzó, mosdó, büfé, s egy játszótér is létesül.

Katics Viktor szerint márciusban a pécsiek már használhatnak jó pár dolgot – például a gumis futópályát – és legkésőbb májusban minden szolgáltatás működni fog.

Pécs új szabadidõparkja épül a Tüskésréten

A város tervei szerint a gumis futópálya ingyenes lesz, ahogy a szabadtéri fitneszpark is. Azon is dolgoznak, hogy a tó mostani rendbe hozását követően az alkalmas legyen fürdőzésre is, ehhez azonban szigorú feltételeknek is meg kell felelni, engedélyeket kell beszerezni.

Csizi Péter alpolgármester lapunknak elmondta, az engedélyeztetési eljárás hosszadalmas volt, tucatnyi hozzájárulásra volt szükség, hogy ki tudják írni a közbeszerzést a kotrásra. Hamarosan azonban a remények szerint el tudnak indulni a gépek a tónál.

Pécs új szabadidõparkja épül a Tüskésréten

Szerinte egyébként a beruházással mindenki nyer: a város külső forrásokból hozzájut egy új szabadidőparkhoz, egy magáncég pedig profitot termelhet, munkahelyeket biztosíthat segítségével. Nem utolsósorban a vízisípálya nemcsak az ország más részeiről, de akár külföldről is turistákat csábíthat a városba.

Hirdetés