Tavaszra kész a százmilliós óvoda

Jól haladnak a munkálatokkal a rácvárosi óvodánál, amely azontúl, hogy teljesen megújul, új szárnnyal is gazdagodik. A városban több százmilliót áldoznak óvodákra, bölcsődékre intézményekre.

hirdetés

Tavasszal már biztosan birtokba vehetik a gyerekek a Rácvárosban található óvodát, addigra megérkeznek az új játékok is, elkészül az épület új szárnya,  120 millió forintból megvalósul a teljes rekonstrukció – derült ki az építkezés pénteki sajtóbejárásán.

ráczvárosi óvoda1

Hoppál Péter, az pécsi oktatási és kulturális bizottság elnöke közölte: az elmúlt években jelentősen megnőtt az igény a környéken élők részéről, ezért kellett bővíteni az intézmény kapacitását.

ráczvárosi óvoda5

Nagy Csaba, Pécs alpolgármestere közölte, Pécsen közel 550 milliót költenek idén bölcsődék, óvodák fejlesztésére, de a nemzetiségi, valamint az egyházi fenntartású létesítmények is megújulnak.

Az ide járó 77 gyereket sikerült elhelyezni Uránvárosban; számukra egy iskolában alakítottak ki ideiglenes csoportszobákat.

  • Pécsi

    Nem kevés pénz a 120 millió forint. lehet tudni, hogy ki a kivitelező, reméljük, hogy minden jó lesz és nem kell garanciában hetente javitani valamit.

  • aha

    Mennyit költöttek pl. az esztárgár úri óvoda tetőszerkezetére? A belső oldalon új cserép van, az utca felől visszatették a régi rohadt, mohás cserepeket. Az óvoda továbbra is beázik, (miért nem lep meg?) csak jelzem az illetékesek felé.