Tele van tervekkel a KÉK egyesület új vezetője

Dr. Cseresnyés Ferencet múlt év őszén választották meg a Kertvárosiak az Élhető Kertvárosért (KÉK) Egyesület vezetőjének. Tele vannak új ötletekkel, tervekkel, és határozott céljaik, elképzeléseik vannak a jövőre nézve.

hirdetés

Dr. Cseresnyés Ferenc 2015 őszén vette át a KÉK Egyesület irányítását Fodor Ibolya képviselőnőtől.

Cseresnyés Ferenc lapunknak elmondta, Kertváros Pécs legsűrűbben lakott, legnépesebb és viszonylag legfiatalabb városrésze. Az ott élő több tízezer embernek szüksége van egy olyan egyesületre, amely generációkat fog át programjaival, rendezvényeivel és rendszeres foglalkozásaival.

– Az előző évekhez hasonlóan, az önkormányzattal való szoros együttműködés fennáll, köszönhetően a kölcsönös segíteni akarásnak és a személyes jó kapcsolatoknak. Immáron öt éve rendelkezik az egyesület a közhasznúsági minősítéssel, így jelentős támogatásokhoz juthat, ha átveszi és teljesíti a város kötelezően ellátandó feladatait – mondta.

 

cseresnyés ferenc
Cseresnyés szerint még rengeteg ötlet vár megvalósításra

Folytatják az elmúlt évek sikeres tanfolyamait, klubjait. Ám ezen túl nem csupán korosztályos, életkor szerinti foglalkozásokat szeretnének szervezni, mint a gyerekek kézműves körei vagy a senior klub, vagy akár az egyre sikeresebb tüke-piac, tematikusan is megszólítanák a társadalom egyes rétegeit.

Erre példa a „Szeretlek Apa!” című beszélgetős klub, ahová az úgynevezett „hétvégi apák” jönnének el, akik csak hetente-kéthetente látják gyermekeiket válásuk után. Ők együtt cserélhetnének tapasztalatokat, mesélhetnének élményeikről.

További új kezdeményezés egy olyan politikai, közéleti klub, ami egyfajta fórumot jelentene, ahol egy-egy meghívott közéleti személyiség részvételével szabadon lehet beszélgetni a mindenkit érintő problémákról – magyarázta.

A KÉK Egyesület Melinda-szabadidőparkban található házát is folyamatosan fejleszteni szeretnék.

Cseresnyés szerint a civil szervezet alapvető célja a közvagyon óvása a köztereken, a biztonság növelése és a folyamatos parkfejlesztés. Támogatják a városrész játszótér- és szabadidőpark fejlesztési ötletét, elképzeléseit is.