Telepítik az újabb pécsi csodatraffipaxot

Kozármislenynél figyel ez a kamera

Újabb pécsi útszakaszon építik a szakemberek a Baranyába tervezett új, fix telepítésű traffipaxok egyikét. Olvasónk fotóján jól látszik, hogy a Zsolnay Vilmos úton, a 6-os főút Pécsről kivezető szakaszán helyezik el a konzolszerkezetet.

hirdetés

Az új, fix telepítésű okos traffipaxok – hivatalos elnevezéssel komplex közlekedési ellenőrzési pontok – közül egyet már felszereltek Pécs határában, a Kozármisleny felé vezető út egyik szakaszán. A másik pécsi masina telepítését szerdán kezdték el az Országos Rendőr-főkapitányság koordinálásában.

cikkbe1

A “mindent látó” berendezéssel a sebesség mellett a forgalmi jelzőlámpákra vonatkozó előírások betartását, az esetleges sávelhagyást, és egyebek mellett a biztonsági öv használatát is ellenőrizni tudják.

Olvasóink és a Traffi Hunter adatai szerint így a Baranya megyébe telepíteni szándékozott hat csodamasina közül már négy eszközt szereltek fel kijelölt helyükre. Az 57-es út kozármislenyi, már említett szakaszán kívül a 6-s főút Szigetvár felé vezető részén és Mecseknádasdon, a 6-os főút Jókai u. 8. alatti szakaszán is láthatók már az új eszközök, bár beüzemelésükre az év végéig várni kell.

cikkbe2

A Pécsen a Zsolnay V. út és a Schroll J. út kereszteződésében lévő ellenőrző pont a várost elhagyó közlekedőket szemléli majd.

Azok az autósok, akik elkerülnék a csekkbefizetéseket, azok a már említett Traffi Hunter internetes oldalán követhetik nyomon egy folyamatosan bővülő térképen, hogy mely településeken s mely útszakaszokon telepítettek fix (vagy mozgó) traffipaxokat. A lista még közel sem teljes, de azt bárki kiegészítheti az okostelefonokra is optimalizált alkalmazás révén.