Tényleg menő a menőBusz

Mint azt már hírül adtuk, a Tüke Busz Zrt. elmúlt hónapokban teljesen megújult és kibővült utastájékoztató rendszerének részeként a pécsi buszozók egy valós idejű információkat nyújtó, elektronikus buszkövető rendszernek köszönhetően figyelemmel kísérhetik, hogy merre járnak a buszok.

hirdetés

Bognár Szilvia, a Tüke Busz Zrt. sajtóreferense elmondta, hogy minden járműbe GPS-jeladó került, amelyeknek köszönhetően ezentúl bárki, bármikor utánanézhet a járatok helyzetének.

Az útvonaltervezővel is ellátott menőBusz nevű internetes programmal megtekinthető az egyes járatok útvonala, menetrendje, a közlekedő buszok pozíciója és haladási iránya.

Akár telefonról is megfigyelhetjük, hogy merre járnak a buszok
Akár telefonról is megfigyelhetjük, hogy merre járnak a buszok

Bognár elmondta, hogy a teszt-időszakban lévő menőBusz már rendkívül népszerű a pécsiek körében, majd kérésünkre mindezt nézettségi adatokkal is alátámasztotta. A menőBuszt ezek alapján iskolaidőben átlagosan 8000-en használják, míg a nyári időszakban ez a szám átlagosan 6000 és 8000 között ingadozik.

A menőBusz adta lehetőségek közül Bognár elmondása szerint a menetrend-funkció a legnépszerűbb, azon belül is a 2-es járatot figyelik a legtöbben.

A sajtóreferens még azt is elárulta, hogy az oldalra látogatók 39%-a mobiltelefonról, míg 3% táblagépekről figyeli a buszok közlekedését, ami azért is jó hír, mivel a menőBusz a jövő hét folyamán, már mobilalkalmazás formájában is elérhető lesz, mely Bognár szerint nagyban meg fogja könnyíteni a mobileszközökről navigáló pécsiek életét.