Pisztolyos álhír terjedt

Az egyik MSZP közeli pécsi blog kezdte terjeszteni néhány órával ezelőtt azt az álhírt, miszerint flóbertpisztollyal lőhettek rá egy pécsi buszra. A rendőrség viszont ezt nem erősítette meg, csak azt, hogy az egyik busz ablakát betörték vasárnap reggel. 

hirdetés

A lap szerint “nem kizárt, hogy flóbertpisztollyal lőhettek rá vasárnap kora reggel az egyik helyi járatú buszra Pécsen”. Két fiatal akart ugyanis felszállni a főpályaudvarnál az egyik helyi járatú autóbuszra, ám mivel épp gyrost ettek, így a sofőr megkérte őket, hogy ne tegyék. Ezután történt az eset. A jármű elindult, majd furcsa roppanás hallatszott és betört a csuklós Mercedes ajtajának üvege,  és a szemközti ablakon egy szabályos, kör alakú lyuk keletkezett.

A cikk írója ezután mindenféle hivatalos információt nélkülözve azt feltételezi, hogy “rálőttek a buszra, talán egy kis kaliberű vagy flóbertpisztollyal.” A rémhír már a Facebook-on is terjed, ezért szerkesztőségünk megkereste a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságot, akik az alábbi hivatalos tájékoztatást adták:

“A rendőrség ügyeletére érkezett telefonos bejelentés, miszerint 2014. december 14.-én 06:00 óra körüli időben Pécsett az Indóház téren két személy egy helyi járatú autóbusz ajtajának üvegét eddig ismeretlen eszközzel betörte.

A rendőrök helyszíni szemlét tartottak, több tanút kihallgattak, a beszerzett adatok alapján a Pécsi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közlekedés biztonsága elleni bűncselekményt elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást.”

Kiemelt képünk illusztráció