Természetszerető pécsi családoknak kötelező, jön az első Apróka Túra!

Olyan családoknak ajánlunk most remek szombati kikapcsolódást, melyek óvodáskorú vagy kisiskolás gyermeket nevelnek, fontosnak tartják a minőségi közös időtöltést, a természetszeretet átadását a fiatalabb generációnak, az egészségmegőrzést. A pécsi Apáczai Óvoda, azon belül is az Aprók háza szervezésében október 23-án tartják az első Apróka Túrát, cél a Mandulás. 

Él itt, a mecseki rengetegben egy rókacsalád. Rókapapa, Rókamama és 8 kis rókafi: Róka Rudi, Róka Bori, Róka Matyi, Róka Sanyi, Róka Peti, Róka Niki, Róka Zsuzsi, Róka Orsi, az aprókák. Rókamama és Rókapapa minden éjjel vadászni indul a sűrű sötét erdőbe, az aprókák pedig szófogadóan várják őket a mecseki rókalyukban. Vagyis, hogy szófogadóan várták eddig… Tegnap éjjel ugyanis Róka Rudi nem tudta legyőzni a kíváncsiságát és szülei után lopódzott, hogy meglesse a vadászatot. Azóta se tért vissza a rókalyukba, családja aggódik érte és hazavárják. Utoljára itt látták őt. Segítsetek megkeresni!

– így szól a történet, melynek mentén a résztvevő családok elindulnak, hogy játékos feladatokat teljesítve végigjárják a könnyű kis túraútvonalat és közben felejthetetlen élményekkel gazdagodva segítsék a képzeletbeli kölyökróka-mentőakciót. A program ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Ez a 2 kilométeres táv pedig csak a bemelegítés lesz, további – nem sokkal nehezebb, gyerekbarát – túrákat is terveznek: összesen nyolcat, amelyek mind a Mecsek egy-egy nevezetes pontjára kalauzolják el a kirándulni vágyókat.

– Nagy túrázó-hegymászó vagyok, 7 és 10 éves gyermekeimmel is rendszeresen járom az erdőt, életelemem gyakorlatilag a természet. Az óvodában pedig minden héten tartok futást a piciknek. Sok szülő megkeresett már, hogy esetleg nem szerveznék-e túrát is. Így jött az ötlet, hogy több kollégámmal együtt programsorozatot indítsunk, ahol a cél az egészségmegőrzés, az egészséges életmódra nevelés, a természet megismerése és a sétálásra, túrázásra, mozgásra való igény kialakítása a gyermekekben.

Mindemellett ez remek lehetőség a családoknak, hogy minőségi időt töltsenek együtt a friss levegőn, játékos feladatokat megoldva.

Máris több mint 30-an jelentkeztek, de az utolsó pillanatig lehetőség van a regisztrációra e-mailben. Bárki csatlakozhat hozzánk első alkalommal október 23-án, majd havonta egy szombaton, összesen 8-szor jövő májusig – mondta el lapunknak az ötletgazda, Lakatos Diána óvodapedagógus.

Még több információ IDE KATTINTVA, regisztráció az aprokatura@gmail.com e-mail-címen. 

Hirdetés