Teszteltük Pécs palacsintázóját!

Múlt héten nyitotta meg kapuit egy magát hiánypótlónak nevező, izgalmas kínálattal kecsegtető palacsintázó. A sós és édes palacsinták mellett főzelékek is helyet kaptak az étlapon, így a zöldségek szerelmesei sem maradnak hoppon. Négy kollégával teszteltük a Palacsinta Öntödét a Ferencesek utcájában, hogy véleményt mondhassunk az ételekről, belső térről és az ár-érték arányról.

hirdetés

Első tesztelő: bountys és oreós palacsinta

Nagyon megörültem, amikor hallottam, hogy már Pécsen is van kifejezetten palacsintázós hely. A kínálatot előzetesen a Facebook-oldalukon mértem fel, és igencsak elnyerte a tetszésemet. Talán túl magasra is tettem a mércét. A hely barátságos, a mai trendeknek megfelelő a berendezése, és a palacsinta, valamint a főzelékválaszték is kielégítő, ár-érték arányban pedig abszolút megfelelő.

A bountys palacsinta nagyon ízlett, bár kevésbé édesszájúaknak lehet, hogy már túl édes lenne. Az Oreo ízesítésű is finom volt, bár az említett keksz ízét annyira nem véltem felfedezni benne. A krémbe állítólag bele van darálva, azonban a palacsinta belsejébe kerülő keksz már nem Oreo volt, hanem egyszerű cukros keksz. Ezt leszámítva finom volt, de nem az Oreo nevet adnám neki.

palacsinta öntöde, hl05


Második tesztelő: lencsefőzelék és bakonyi palacsinta

Számomra a berendezés egyáltalán nem volt hangulatos, a különböző stílusok zavaros keveredését láttam. A nagymama lábasa retro, a világítás ipari – de az is utánzat -, a kínálat pedig magyaros, házias. Nem nagyon tudtam hova tenni. Ahogy a legtöbb pécsi hely, saját ízlésből és ötletekből építkeztek, ami a tapasztalatok szerint tízből egyszer sül el jól. És ez nem az az egy. De nem a berendezés miatt vagyunk itt – nyugtattam magam.

Annak örültem, hogy vannak opciók a vegetáriánusoknak is, ezt nagyon hiányolom a legtöbb helyi étteremből. Vidáman válogathattam a kínálatból, végül a lencsefőzelékre és a bakonyi palacsintára esett a választásom. A főzelék középszerű volt, szeretem, ha élénkek az ízek, itt ezt nem kaptam meg. A bakonyi palacsinta viszont nagyon finom volt, még forrón, nagymama lábasában kaptam az asztalomra. A kiszolgálás kifogástalan, emiatt biztos jövök majd még, és mindenképpen maradok a sós palacsintáknál. Mindent összevetve közepes élmény, ha egy gyors ebédre vágyom, a kedves kiszolgálás és az elfogadható árak miatt viszont biztos, hogy többször fogok jönni.

palacsinta öntöde, hl02


Harmadik tesztelő: nutellás és túrós barackos palacsinta

A belső tér kialakításánál a most divatos ipari lámpák, szabad vezetékek, festett falak itt is elmaradhatatlan dizájnelemként jelennek meg, mint a legtöbb újonnan nyílt pécsi vendéglátóhelyen. Kellemes, de nem éreztem különlegesnek. Ami nagyon tetszett, az a nagymama piros zománcos lábasa, amiben a főzeléket és a sós palacsintákat szolgálják fel. Eszembe juttatta a gyerekkort, a házi illatokat, ízeket. A kiszolgálás kifogástalan volt. Gyorsan, figyelmesen került az étel az asztalunkra.

A nutellás palacsinta finom volt, de hozzá kell tenni, hogy azt nem nagyon lehet elrontani. Szerencsére itt nem spórolták ki belőle a krémet. A túrós, barackos palacsintánál a töltelék sajnos nem gyümölccsel, hanem baracklekvárral és túróval készült, habár a tetején megjelent a barack mint díszítőelem. Nekem ez így túl édes volt, a gyümölcsös változatot preferálnám.

palacsinta öntöde, hl04


Negyedik tesztelő: spenótos főzelék, almás fahéjas palacsinta

Valamiért sokkal többet vártam a helytől, mint amit végül kaptam. A palacsintázó dizájnjától összességében nem ájultam el, kicsit koncepciótlannak látom, mintha kapkodtak volna és nem lett volna megbeszélve rendesen, hogy milyen hangulatot szeretnének sugallni.

A főzelékválaszték nem volt rossz, de szerintem egy kicsit lehetne variálni, szokatlan ízekkel vagy fűszerezéssel is előrukkolni. (Persze lehet, hogy tervben van.) Ottjártunkkor a hagyományos főzelékkínálaton kívül még hagyományosabb feltétek közül lehetett válogatni. Persze nem baj ez, de azt hiszem, mostanság kell az újdonság. Mindemellett tény, hogy az általam elfogyasztott spenót finom volt.

Palacsintából sokféle ízvilágú van az étlapon, most almás-fahéjasat ettem. Semmiképpen sem mondanám, hogy rossz volt, de sajnos az igazán kiválótól is messze volt. A töltelék szinte csak a háromszögbe hajtott tészta csücskébe koncentrálódott, vagyis jó ideig a vaníliával leöntött üres palacsintát eszegettem.

A kiszolgálás viszont nagyon kedves, ebben nem volt hiba. Összességében azt hiszem van még mit fejlődniük, ha szeretnének talpon maradni.

palacsinta öntöde