Thyssenkrupp: út, közmű, parkoló már van, épülhet a pécsi gyár

Kialakították a Thyssenkrupp új gyárához az infrastruktúrát Pécs ipari parkjában, már az út- és közmű-, valamint a parkolóépítés is megtörtént a területen – olvasható a Magyar Építők honlapján.

Mint írják, a közelmúltban fejeződött be Pécs Déli Ipari Parkjának infrastrukturális fejlesztése, mely a B Build & Trade Kft. kivitelezésében a pótmunkákkal együtt összesen 950 millió forintból valósult meg, és a Thyssenkrupp leendő autóalkatrész-gyárához kapcsolódóan készült el.

Sok kihívással kellett azonban szembenéznie a kivitelezőnek a munkálatok során, szükség volt újratervezésre és módosításokra is, főként a földmunkák miatt.

Mutatunk néhány képet a „végeredményről”:

Tavaly írtuk meg, a Thyssenkrupp új gyára a pécsi Déli Ipari Parkban épül fel: az autóipari, motoralkatrészeket gyártó üzem több mint 17 milliárdos beruházással valósul meg, 200 új munkahelyet teremt, de további bővítésekre is van esély. A Thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft. ügyvezetője, Marc de Bastos Eckstein továbbá azt is elárulta korábban lapunknak, miért Pécset választotta a német világcég, a cikk ide kattintva olvasható.

A képek forrása: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu